TAR REGIGREP: Jo Nesbø sa ja til å selge filmrettighetene til «Snømannen» da ønsket om å få regissør Martin Scorsese ble innfridd. Her i samtale med med Thomas Numme og Harald Rønneberg, der han er «Senkveld»-gjest. Foto: Anders Grønneberg
TAR REGIGREP: Jo Nesbø sa ja til å selge filmrettighetene til «Snømannen» da ønsket om å få regissør Martin Scorsese ble innfridd. Her i samtale med med Thomas Numme og Harald Rønneberg, der han er «Senkveld»-gjest. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Jo Nesbø til «Senkveld»

Forteller om hvorfor han han solgte Harry Hole til Hollywood.

Alt peker oppover for Jo Nesbø.

Martin Scorsese Med et boksalg som totalt nærmer seg 15 millioner er Jo Nesbø blant landet mest suksessrike forfattere.

Nå skal boka «Snømannen» bli film med selveste Martin Scorsese som regissør.

- Min favorittfilmskaper, sier Jo Nesbø til Dagbladet.

Scorsese står bak filmer som «Taxisjåføren» (1976), «Den rasende oksen» (1980) og «Mafiabrødre» (1990)

Nei, nei - og ja I kveld er han gjest hos Thomas Numme og Harald Rønneberg på «Senkveld». Der forteller han om sin eventyrlige opptur og filmplanene for kriminaletterforsker Harry Hole.

- Jeg har hele tida sagt nei til filmatisering av Harry Hole-bøkene, sier Nesbø.

Da Working Title Films, som bl.a. har jobbet med bak «Fargo» tok kontakt, sa Nesbø ja - forutsatt at han fikk bestemme hvem som skulle regissere.

Setter opp liste - Det er ikke sånn det fungerer, sa filmfolka. Men det er slik jeg ville ha det, forteller Nesbø.

Så halvannet år etter tok de kontakt igjen, og Nesbø setter opp sin liste med en håndfull navn over regissører han ønsker.

- Øverst sto Scorsese, og så ble det han, sier Nesbø.

Hvem som skal spille Harry Hole, er ikke bestemt. Det har heller ikke Nesbø noen føringer på eller ønsker om. Når innspillingen starter og filmen skal være klar - er også uvisst.