Jo Nesbø topper tre bestselgerlister i Sverige

Se hvilken bok som får svenskene til å gå av skaftet.

SVENSKENES FAVORITT: Svenskene elsker Jo Nesbøs bøker. I mars topper han tre bestselgerlister med boka «Gjenferd». Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
SVENSKENES FAVORITT: Svenskene elsker Jo Nesbøs bøker. I mars topper han tre bestselgerlister med boka «Gjenferd». Foto: Lars EIvind Bones /DagbladetVis mer

(Dagbladet): Jo Nesbø har lenge vært en populær forfatter på den andre siden av grensa, men «Gjenferd» - som ble sluppet på det svenske markedet for få uker siden - selger spesielt bra.

I mars topper krimromanen nemlig både den svenske bestselgerlista for innbundne bøker, for lydbøker og for ebøker.

Det opplyser Nesbøs agentbyrå, Salomonsson Agency.

- Dette er meget imponerende. Når svenskene skal lese krim, så er det bra at de leser en så god bok. Dette holder høyere kvalitet enn Stieg Larsson, sier Dagbladets krimanmelder Torbjørn Ekelund.

- Mitt egounivers Dermed innleder den norske suksessforfatteren 2012 på samme måte som han avsluttet 2011.

I fjor oppnådde han nemlig å få førsteplass på bestselgerlista i England med «Panserhjerte», han fikk «Snømannen» inn på New York Times bestselgerliste, førsteplass i Sverige med «Hodejegerne» og førsteplass i Danmark med «Gjenferd».

I Norge toppet «Gjenferd» bestselgerlista for krimromaner.

- Året 2011, i mitt ikke spesielt viktige egounivers, var Moldes første seriegull, boka «Gjenferd», klatreruta «Ingen sommerferie» på Hellerud og en amerikansk-italiensk regissør, oppsummerte Nesbø i desember.

- Formidabel interesse Allerede i august i fjor var det klart at «Gjenferd» ville slå tidligere salgsrekorder.

- Vi har aldri solgt så mange bøker på så kort tid før. Vi hadde store forventninger og visste alt i forkant av utgivelsen at interessen ville bli formidabel. Dette henger også sammen med at bøkene hans har solgt veldig bra i utlandet, sa Mona Ek, informasjonsansvarlig i Aschehoug, i august.