Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo Nesbøs Harry Hole blir film

Har solgt rettighetene til britisk selskap, og Harry Hole blir «mr. Hole».

FILMAKTUELL: Jo Nesbø har nektet å selge rettighetene til Harry Hole-bøkene, men nå er løpet lagt for filmatisering av den populære krimserien. Her er Jo Nesbø på opptak til thrilleren «Hodejegerne» denne uka. Foto: Lars Eivind Bones
FILMAKTUELL: Jo Nesbø har nektet å selge rettighetene til Harry Hole-bøkene, men nå er løpet lagt for filmatisering av den populære krimserien. Her er Jo Nesbø på opptak til thrilleren «Hodejegerne» denne uka. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

||| Jo Nesbø har tviholdt på rettighetene til sin enormt populære krimromanserie om den forsofne privatetterforskeren Harry Hole. Nå har han gitt slipp - til det britiske storselskapet Working Title.

 - Vi er overlykkelige for at Jo Nesbø har betrodd oss med sin fantastiske skapelse Harry Hole, og muligheten til å ta «Snømannen» opp på det store lerretet. Jo har skapt en fengslende og moderne detektiv-franchise som kommer til å gå rett hjem hos publikum over hele verden i lang tid fremover, sier Eric Fellner fra Working Title i en pressemelding.

Mr Hole?
Alt tyder dermed på at Harry Hole-filmen får et klart internasjonalt tilsnitt, og at Nesbøs krimhelt kan bli hetende Mr. Hole.

I følge pressemeldingen er det Eric Fellner og Tim Bevan i Working Title som skal være produsenter, mens Jo Nesbø og hans agent, Niclas Salomonsson executive produsenter.

Snømannen ligger for tida på andreplass på den britiske besteselgerlista, og skal slippes i USA til våren på prestisjeforlaget Knopf.

Working Title har en solid merittliste - de har stått bak filmer som «Notting Hill», «Bridget Jones Diary», «Love Actually» og «O Brother Where Art Thou»

Det var Side2.no som var først ute med nyheten.

Opprømt og bekymret
Jo Nesbø sier i pressemeldingen at han er både opprømt og bekymret.

- Jeg har sagt nei til filmatiseringen av Harry Hole i mange år, så det føles litt som å sende avgårde barnet sitt på bussen til storbyen for første gang. Jeg har tidligere sagt at jeg vil skrive ferdig serien før jeg sier ja til en filmatisering, og denne avtalen betyr ikke at serien er ferdigskrevet. Det vil, realistisk sett, ta mange år før en eventuell Harry Hole-film lanseres. Ja, det finnes ikke engang noen garanti for at noensinne blir en film. Men det innbærer tross alt at Harry Hole-serien går mot slutten, uttaler Nesbø.

Hvilken internasjonal skuespiller synes du bør spille Harry Hole?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling