Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo Nesbøs nye bok er allerede bestselger

Selv om ingen aner hva den handler om.

TOPPER FØR LANSERING: Det er over to måneder til Jo Nesbøs neste krimroman om Harry Hole kommer i butikkene. Men allerede nå kan den forhåndsbestilles. Dermed har den gått til topps på bestselgerlistene hos flere nettbokhandler.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TOPPER FØR LANSERING: Det er over to måneder til Jo Nesbøs neste krimroman om Harry Hole kommer i butikkene. Men allerede nå kan den forhåndsbestilles. Dermed har den gått til topps på bestselgerlistene hos flere nettbokhandler. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Han hadde knapt rukket å annonsere utgivelsesdatoen på «Skavlan», før bestillingene begynte å strømme inn hos nettbokhandlene.

Nå topper Jo Nesbøs nye bok «Gjenferd» salgslistene både hos Bokklubben.no og Haugenbok, til tross for at den ikke er ute i butikkene før 9. juni.

Hemmelig handling - Det er gode nyheter, selvfølgelig. Det er alltid stor forhåndsinteresse for ham. Slik har det vært i flere år. Salget har økt jevnt utover hele 2000-tallet, sier Øyvind Pharo, Nesbøs redaktør hos Aschehoug.

Forhåndssalget har sendt boka rett til topps hos nettbokhandlene. Den vil likevel ikke komme til syne på den ordinære boklista for sist uke, som offentliggjøres i morgen, da denne kun tar med utgitte bøker.

De siste årene har det meste som har kommet ut med Jo Nesbø på omslaget blitt bestselgere, inkludert barnebøkene om «Doktor Proktor». Denne gangen har bokkjøperne kastet seg over boka uten å vite annet om den enn tittel og forfatter. Både Nesbø og forlaget holder kortene tett til brystet når det gjelder handlingen i den nye Nesbø-krimmen.

- Hvorfor dette hemmelighetskremmeriet?

- Vi sier ikke noe om hva den handler om. Der ligger jo noe av spenningen. Vi kan ikke røpe for mye, sier Pharo, men fastslår at boka er i rute.

Det er bare småtteri som gjenstår nå.

- Nesbø er godt stoff. Han leverer jo hele tiden, mener redaktøren.

Eventyrlig suksess
Så også da han var gjest hos Fredrik Skavlan 18. mars, der han for første gang røpet lanseringsdatoen for den nye boka.

Der fortalte han også at han nettopp hadde sittet på bakrommet og skrevet en av sluttscenene, som involverte et skytevåpen og fant sted i Oslo.

Nesbø opplever for tiden eventyrlig suksess i utlandet. Nylig var han avbildet i det prestisjetunge amerikanske magasinet Vanity Fair, som kalte ham «den skandinaviske avhengigheten».

Og i januar ble boka «Panserhjerte» den andre oversatte boka i historien som toppet den britiske bestselgerlista.

I august kommer den første Nesbø-filmatiseringen, «Hodejegerne», på kino. Og et britisk filmselskap er i gang med forarbeidet til en filmatisering av «Snømannen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media