Jo og Unni er konge og dronning på biblioteket

Disse bøkene blir mest utlånt.

BIBLIOTEKFAVORITT: Jo Nesbø er den mest populære forfatteren på norske biblioteker akkurat nå. Foto: LARS EIVIND BONES
BIBLIOTEKFAVORITT: Jo Nesbø er den mest populære forfatteren på norske biblioteker akkurat nå. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hver uke publiserer Dagbladet.no statistikk fra norske bokhandler, som viser hvilke bøker som selger mest akkurat nå.Men bokhandelen er jo ikke det eneste stedet du får tak i litteratur. For tiden har Dagbladet en egen artikkelserie om folkebibliotek, hvor du blant annet kan stemme på landets beste bibliotek.Nesbø topper listaDa passer det bra å ta å ta en kikk på den norske utlånstoppen.

Og det er ingen tvil: Jo Nesbø og Unni Lindell er Norges mest populære forfattere akkurat nå - på bibliotekene, vel og merke. Han topper utlånslista med sin siste bok, «Hodejegerne», og kaprer også tredjeplassen med «Snømannen».

Lindell har på sin side to bøker inne på topp ti-lista, «Mørkemannen» på sjetteplass og «Honningfellen» på tiendeplass. I tillegg dukker barneboka «Kyss meg på tirsdag» opp på 20. plass.

Lista baserer seg på tall fra alle norske folkebibliotek som benytter seg av bibliofil-systemet. Det vil si i alt 749 bibliotek, som i fjor stod for 57 prosent av utlånet i norske folkebibliotek.

Også andre forfattere er klare gjengangere på lista. Alle bøkene i Stieg Larssons «Millennium»-trilogi er inne på topp ti. Det samme er Khaled Hosseinis to bøker «Drageløperen» og «Tusen strålende soler».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer