Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jo, vi lytter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RUSORMSORGEN: Landsforbundet Mot Stoffmisbruk (LMS) etterlyser lydhørhet fra Regjeringens side når det gjelder ruspolitikken. Foreningen inviteres til møte med politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet allerede før sommeren sammen med andre bruker- og pårørendeorganisasjoner. Vi legger også opp til nye møtepunkter til høsten. Jo, vi lytter. Og jo, vi tar brukeres og pårørendes synspunkter på alvor.

Jeg påstår ikke i min kronikk sist mandag at Regjeringen gjør nok for rusavhengige. Så langt kommer vi aldri. Men jeg pekte på at mye også er bra. Og jeg skrev at den prosessen vi er inne i ikke raserer rusomsorgen.

Regjeringen mener at rusavhengige tidligere i for stor grad har vært betraktet som en ensartet gruppe. Vi mener at kvaliteten på behandlingstilbudet for ensidig ble vurdert ut fra antall langtidsplasser innen rusomsorgen.

Regjeringens holdning er at rusavhengige trenger veldig ulike tilbud. Er vurderingen at de trenger langtidsbehandling, også i Helse Sør-Øst som nå har stanset støtten til enkelte rusinstitusjoner, så skal de få det. Parallelt med at enkelte langtidsplasser forsvinner så styrkes kompetansen, oppfølgingen og tilbudet til rusavhengige i kommunene.

En tydelig og tverrfaglig tilnærming i spesialistbehandlingen skal også forhindre at rusavhengige blir kasteballer i systemet. Slik styrkes likeverdigheten og kvaliteten på det totale tilbudet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!