Jo, visst søren er du sexy

Rod Stewart (68) kan synge den gamle hiten så lenge han vil.

FYRVERKERI: De som trodde at gode, gamle Rod Stewart var avskiltet, må tro om igjen. Det ble et fyrverkeri og gjenhør med hits fra hine hårde dager. Foto: Lars Eivind Bones
FYRVERKERI: De som trodde at gode, gamle Rod Stewart var avskiltet, må tro om igjen. Det ble et fyrverkeri og gjenhør med hits fra hine hårde dager. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

KONSERT: For en overraskelse - og en gnistrende avslutningen - på årets Norwegian Wood-festival i Frognerbadet.

Det ble en festaften i Badet med en morsom og opplagt Rod Stewart.

«Do You Think I'm Sexy», spør Rod Stewart (68) - visst faen er du det.

Vital 68-åring Låta kom som den aller siste - etter en snau halvannen time. Storskjermen over ham viser et cover av Rolling Stone Magazine fra 70-tallet, der han sier at han ville vært en parodi på seg selv hvis han spiller låta når han blir 50 år.

Han nærmer seg 70, og kan trygt fortsette å spille den.

Rod Stewart er morsom, vital og skøyeraktig - i tillegg til at han er sexy. Møtet med den erkebritiske storsjarmøren ble en hjemme alenefest for et godt voksen publikum.

Et anstrøk av Las Vegas Han åpnet med «This Old Heart» og fortsatte med «Tonight's The Night». Dermed var stemningen satt - og det ble bare bedre og bedre.

Musikalsk er ikke Rod Stewart og hans friske 13 manns/kvinne-sterke band grensesprengende interessant. Men du verden så velspilt det hele var - med virkelig god lyd.

Scenen var hvitkledd, og endelig var storskjermen på plass - den vi har savnet under hele festivalen. Med lettkledde kvinnelige sangere og musikere, kult antrukne karer og en gulkledd hovedperson, fikk vi et anstrøk av Las Vegas.

En crooner som ruler Onkel Rod var crooner. Han både rocket og rulet, enten legenden roet ned eller pisket opp stemningen med funky rock.

Etter 20 minutter samlet han laget til en unplugged-session på scenekanten og sier til musikerne:

- Kom igjen, jenter, mens vi ennå er unge.

Rod hilser til kona, som han forteller sitter i lydboksen og ser på ham. Rod-er'n snakker med publikum, er spøkefull og vital. Vi får servert låter som «The First Cut Is The Deepest», van Morrisons «Have I Told You Lately That I Love You».

«Sailing» i sommernatta «Hot Legs» sitter som sexy strømper på kvinnelegger, mens gode gamle «Maggie Mae» låter som en kule.

Det hele serveres med Rod sparker fotballer ut til publikum.

Og vi elsker ham - for gamle hits og at sprudler og inviterer til allsang. Hele amfiet gynger av et fornøyd publikum.

Mot slutten kommer «Sailing» - kanskje hans aller største hit.

Og da er det bare å seile på nostalgien hjem i sommernatta.