STJERNELAG: Men det kan hende Jesse Eisenberg (t.v.) ikke får anledning til å være med på Joachim Triers «Louder Than Bombs». Gabriel Byrne (t.h.) og Isabelle Huppert skal imidlertid fortsatt spille i filmen.
STJERNELAG: Men det kan hende Jesse Eisenberg (t.v.) ikke får anledning til å være med på Joachim Triers «Louder Than Bombs». Gabriel Byrne (t.h.) og Isabelle Huppert skal imidlertid fortsatt spille i filmen.Vis mer

Joachim Trier mister antagelig Eisenberg

Men nå blir det film.

(Filtermagasin.no): Det ser omsider ut til å lysne for «Louder Than Bombs», Joachim Triers første engelskspråklige film.

Da produksjonstilskuddene fra NFI ble annonsert i dag hadde filmen 13.3 millioner kroner i støtte, og nå begynner det endelig å nærme seg innspillingsstart.

- Vi regner med å starte opptak rundt begynnelsen av september, forteller produsent Sigve Endresen til Filter.

62 millioner kroner i budsjett
Sist sommer ble filmen stanset sent i planleggingsprossessen fordi man ikke hadde klart å skaffe nok midler, men tidligere i år gikk blant andre tv-kanalen Arte inn med penger i prosjektet, samtidig som etterhåndsstøtten også er blitt økt.

- Det var bittert i fjor da vi måtte stoppe ganske seint i planleggingsprossessen, men nå har vi bedre rammer og det blir en bedre film.

Budsjettet er nå oppe i over 62 millioner kroner, samtidig som både Isabelle Huppert og Gabriel Byrne fortsatt er med på rollelista.

Usikker Eisenberg
Imidlertid ser det ut til at utsettelsen kan ha kostet filmen Jesse Eisenberg, som antagelig ikke vil få tid til å være med.

- Han skal være med i «Batman Vs. Superman», så der ser vi oss om etter andre alternativer. Det kan hende han er med, men vi vet ikke ennå, sier Endresen.

Han vil foreløpig ikke gå ut med navn på hvem som eventuelt kan være aktuelle som erstattere, men er uansett glad for at produksjonen igjen ser ut til å være på skinner.

- Det er store forventninger til filmen ute i verden. Både i USA og Frankrike og rundt om kring er det mange som venter på «Joachim's next film».

Et nytt navn har også kommet inn på produsentsiden. Thomas Robsahm, tidligere spillefilmkonsulent i NFI, er nå ansatt i Motlys og vil ifølge Endresen være den som følger innspillingen i New York.