Joachim Trier plukket ut til hovedkonkurransen i Cannes

Regissøren Joachim Triers siste film «Verdens verste menneske» skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes i sommer.

PLUKKET UT IGJEN: Joachim Triers (t.h.) siste film «Verdens verste menneske» skal vises i hovedkonkurransen i Cannes. I 2015 var han på plass med filmen «Louder than Bombs», her avbildet sammen med Gabriel Byrne og Isabelle Huppert. Foto: Shutterstock / NTB.
PLUKKET UT IGJEN: Joachim Triers (t.h.) siste film «Verdens verste menneske» skal vises i hovedkonkurransen i Cannes. I 2015 var han på plass med filmen «Louder than Bombs», her avbildet sammen med Gabriel Byrne og Isabelle Huppert. Foto: Shutterstock / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Festivalen går av stabelen 6. til 17. juli. Filmen får norsk premiere 15. oktober.

Dette blir tredje gang Trier deltar med film i Cannes. Han deltok i programmet Un certain regard i 2011 med «0slo, 31. august» og i hovedkonkurransen med den engelskspråklige «Louder Than Bombs» i 2015.

Bare ni norske spillefilmer har vært plukket ut til hovedkonkurransen siden festivalens begynnelse i 1946.

TRAILER: «I onde dager» er en actionthriller med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene og Tommy Wirkola på regi. Filmen kommer på kino 30. juli. Vis mer

- At Joachim Trier er tilbake i Cannes med film for tredje gang, og igjen i hovedkonkurransen, viser hvor sterk posisjon han har som filmskaper – og at han nok en gang har laget en svært god film som har nådd gjennom det aller smaleste nåløyet, sier direktør Kjersti Moe i Norsk filminstitutt.

«Verdens verste menneske» blir den første norskspråklige filmen i hovedkonkurransen siden «Arven» av Anja Breien som deltok i 1979.

I tillegg er Triers parhest, Eskil Vogt, også representert i år med sin film «De uskyldige». Den skal delta i programmet Un certain regard.

Det er første gang Norge har to spillefilmer med i hovedprogrammet i Cannes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer