Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Joachim Trier til Cannes

Joachim Trier skal som eneste nordmann vise film på festivalen.

REPRESENTERER NORGE: Joachim Trier skal som eneste nordmann vise film under Cannes-festivalen. Filmen som skal vises for det kresne publikummet er   «Oslo, 31. august».  Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
REPRESENTERER NORGE: Joachim Trier skal som eneste nordmann vise film under Cannes-festivalen. Filmen som skal vises for det kresne publikummet er «Oslo, 31. august». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Joachim Triers kommende film, «Oslo, 31. august» vil få verdenspremiere i det prestisjefulle programmet «Un Certain Regard» under årets Canne-festival.

Trier er dermed den eneste norske regissøren med spillefilm i det offisielle programet i år.

- Som den filmelskeren jeg er, blir det en stor ære å ha verdenspremiere i Cannes, sier Joachim Trier i en pressemelding.

Lie imponerte Filmfestivalen avholdes fra 11. til 22. mai, og regnes som verdens største og viktigste filmfestival. Om lag 20 filmer blir hvert år invitert til «Un Certain Regard», og juryen skal dele ut sin pris den 21. mai.

Årsaken til at «Oslo, 31. august» ble plukket ut, er at juryen skal ha blitt grepet av filmen fra første bilde.

Juryen skal også ha latt seg imponere av hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie.

- Det gleder meg også at festivalen er så begeistret for Anders sin skuespillerprestasjon, for han bærer filmens fortelling fra første til siste bilde. Jeg er også stolt over å være valgt ut til filmfestivalen der Erik Løchen, min bestefar, deltok med «Jakten» i 1959, sier Trier.

Bra par Joachim Trier og Danielsen Lie trives tydeligvis i hverandres selskap. Da Trier gjorde sin kritikerroste debut som spillefilmregissør med «Reprise» i 2006, var det med Danielsen Lie i en av hovedrollene.

- Det er et par som helt klart har funnet en fellesnevner og en kjemi, og som kjenner at de kan nå langt sammen, sa produsent Yngve Sæther til Dagbladet i fjor sommer.

Et annet kjent ansikt i filmen er artist Ingrid Olava, som med dette gjør sin skuespillerdebut.

- Jeg traff Joachim Trier gjennom felles kjente. Da jeg så «Reprise» ble jeg utrolig begeistra, og jeg syntes han hadde et veldig eget filmspråk. Jeg har siden den gang hatt lyst til å jobbe med han på film, og nevnte det for han da vi møttes, har Olava tidligere fortalt til Dagbladet.

FÅR SKRYT: Cannes-juryen har særlig latt seg imponere av skuespillerprestasjonene til hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FÅR SKRYT: Cannes-juryen har særlig latt seg imponere av skuespillerprestasjonene til hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media