Joachim Trier til Redford-festival

Den norske filmregissøren er nok en gang invitert til anerkjente Sundance.

TIL SUNDANCE:  Regissør Joachim Trier er invitert til den anerkjente festivalen Sundance i USA for andre gang. Denne gangen med «Oslo, 31. august».  Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TIL SUNDANCE: Regissør Joachim Trier er invitert til den anerkjente festivalen Sundance i USA for andre gang. Denne gangen med «Oslo, 31. august». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Joachim Trier (37) er nok en gang blitt invitert til den anerkjente Sundance festivalen i USA.

«Oslo 31. august» er den eneste nordiske filmen som skal vises i seksjonen Spotlight, skriver Norsk filminstitutt i en pressemelding.

- Sundance er en av de aller viktigste festivalene i verden, og det er en stor ære for oss at «Oslo, 31. august» kommer dit etter å ha blitt vist både i Cannes og Toronto, sier produsent i Motlys, Hans-Jørgen Osnes.   Redford-festival I kategorien Spotlight vises filmer som allerede har hatt premiere, men som festivalledelsen har plukket ut fordi de mener at et enda større publikum bør se filmene.

Sundance ble startet som Utah/US Film Festival i 1973. Skuespiller og regissør Robert Redford har vært invlovert i festivalen siden 1978, og var festivalens første formann. I 1991 skiftet festivalen navn til det vi i dag kjenner som Sundance.

Triers nyeste film ble vist under filmfestivalen i Cannes i mai, og fikk god mottakelse der. «Oslo, 31. august» ble også nominert til Nordisk Råds filmpris.

Andre gang Trier er født i København, og oppvokst i Norge. Hans forrige film, «Reprise» fra 2006, fikk også svært god mottakelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer