Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Jobb med musa di...»

Dette lærer du ikke på skolen, skriver bladet «Du og kroppen din» til norske tenåringsjenter: «Bruk fingrene eller noe annet som du synes er spennende, og massér, berør og jobb med musa di.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sex skal være gøy

- Helt idiotisk

- Vi liker sånne blader

Gamle griser er ikke den eneste målgruppa for sex i tekst og bilder. En fargerik miks av samleie, munnsex, onani, sjekking, filmstjerner og kroppspleie tilbys nå norske ungjenter gjennom blader som «Vi og gutta», «Du og kroppen din», «Teen» og «Gettit».

Bladene er ikke noe for folk som mener ungpike-sex er synd og skam. «Vi og gutta» har en fast spalte som heter «Min første gang», der er det ingen seksuell lavalder.

Dans nakne

I «Du og kroppen din» får 16-årige innskrivere utførlige svar på spørsmål som «Hvordan smaker sæd?» og «...kan dere skrive litt om andre stillinger (enn misjonærstillingen) også?»

Her er et av bladets tips til hvordan tenåringsjenter skal flørte med gutta: «Lurer på hvordan du ser ut tidlig om morran?» Og husk: «Ikke prat om triste ting. Flørting er en lys og morsom opplevelse som fort kan bli ødelagt av dystre samtale-emner...»

For den som har passert flørtestadiet og har fast partner, foreslår «Du og kroppen din» for eksempel «la trusa bli hjemme neste gang dere er ute, og sørg for å fortelle ham det (eller vise ham det) i løpet av kvelden.»

Eller alternativt: «Hold dere hjemme og dans nakne sammen. Hud mot hud og musikk er en uslåelig kombinasjon.»

Ikke bare sex

Båd «Vi og gutta», «Du og kroppen din» og «Gettir» gis ut av Bladkompaniet - og har et salg på opp til 20ø000 eksemplarer. Og det er, i rettferdighetens navn, ikke bare sex bladene skriver om.

Under vignetten «Kuult å ha...» anbefaler «Vi og gutta» alt fra krem mot appelsinhud til 320 kroner flaska, til brokkoli mot kreft og røyking, brunkremer og utallige parfymer og sminker.

Og hvis dette ikke holder som rådgivning for tenåringene, tilbyr bladene jevnlige artikler om hvordan kjente og ukjente gutter vil at jentene skal være. «Gettit» kan for eksempel fortelle hva tenåringsidolene i popgruppa Backstreet Boys foretrekker - om det er deilige rumper, vakre øyne, blondiner eller brunetter.

Sommerklær om høsten

Se og Hør Forlagets nye jentemagasin «Teen» er langt mindre sex-fiksert enn konkurrentene, men også her er det lagt stor vekt på hvordan de unge jenteleserne skal lære seg å tekkes guttene.

Med unge modeller som blikkfang anbefaler bladet jentene å kle seg lett og utfordrende, ikke bare om sommeren, men også nå som kaldere tider definitivt er her. Hvorfor? Ganske enkelt fordi guttene synes jentene er penere slik. Bladet skriver: «For det er ikke noe i veien for at vi kan holde guttene i sjakk ennå litt lenger.»

Søt hevn

Skulle alt skjære seg likevel - til tross for både nakne og påkledde forsøk på å holde gutta i sjakk - gir novellen «Bare en aller siste gang...» i «Vi og gutta» inspirasjon til nok en løsning.

Novellen handler om 19 år gamle Lise som har et forhold til den 13 år eldre forretningsmannen William. Etter flere heftige møter på hotellrom, ringer William til Lise og gjør det slutt. Hun insisterer på et siste møte, han lar seg lokke, hun fester ham naken til sengestolpene med håndjern, og så:

«Hun tok hendene oppunder skjørtet sitt og trakk av seg trusen. Så gikk hun opp i sengen, fortsatt med de høyhælte skoene på, og senket seg nedover ham.»

Når så Lise har fått sitt for siste gang, går hun ned i hotellresepsjonen - og ringer Williams kone for å fortelle hvor hun kan finne ham.

- Tenåringer er ikke som før, sier redaktør Kjetil Johnsen.

OVERLÆRER MARCUS: - Det er kulere å lese om interessante temaer i sånne blader enn hvis lærer skal stå og snakke om det, sier Marita, renate, Moneeba, Badira, Annette og Alana på Vålerenga skole.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!