Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

LEDER

Dagbladet mener:

Jobben er å stå imot trender

Derfor er det uheldig at Universitetet i Tromsø vil la rektor bli ansatt og ikke valgt.

OMSTRIDT AVGJØRELSE: Rektor Anne Husebekk stemte for at etterfølgeren skal ansettes av styret, til tross for at hun selv er valgt av de ansatte ved Universitetet i Tromsø. Her sammen med direktør ved Norsk polarinstitutt Ole Arve Misund. Foto: Tore Meek / Scanpix.
OMSTRIDT AVGJØRELSE: Rektor Anne Husebekk stemte for at etterfølgeren skal ansettes av styret, til tross for at hun selv er valgt av de ansatte ved Universitetet i Tromsø. Her sammen med direktør ved Norsk polarinstitutt Ole Arve Misund. Foto: Tore Meek / Scanpix. Vis mer
Meninger

LEDER: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Med seks stemmer mot fem har styret ved Universitetet i Tromsø vedtatt å gå over fra valgt til ansatt rektor. Dette har vakt sterke reaksjoner blant de ansatte, som var i sterk opposisjon til omleggingen. I ei tid da universitetenes autonomi stadig svekkes, er det da også uheldig at nok et universitet får en styreform der de ansattes representasjon i styret svekkes, og det kommer rektorer som vil være mer lojal overfor et styre som har ansatt dem, enn de ansatte som har valgt dem.

Det er også et skritt i retning av en ytterligere markedstilpasning av sektoren, siden mange av de eksterne representantene i universitetsstyrene kommer fra næringslivet, og med dette øker sin innflytelse. I mange år har for eksempel debatten om universitetene skal gå over til en foretaksmodell, og drives mer som bedrifter, vært et av sektorens blankeste stridsepler. Ytterligere makt til de eksterne styremedlemmene kan også medføre at foretaksmodellen kommer nærmere.

SJOKKERENDE: Rektor ved voksenopplæringa i Tromsø, Lena Steinsvik Hansen, sier at både lærere og medelever av moren reagerte sterkt da de hørte hva som hadde skjedd. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Det betyr ikke at ordningen med valgt rektor bestandig fungerer optimalt. Tromsø-rektor Anne Husebekk, som stemte for å ansette ny rektor til tross for at hun selv er valgt, har påpekt at det ikke er ideelt å ha en faglig leder som ikke rår over institusjonens ressurser. Det er det direktøren som gjør, og dette er en stilling som faller bort når rektor blir ansatt. En valgt rektor kan komme fra en bestemt fløy eller miljø blant de ansatte, og høre mer på noen av dem enn på andre. I beste fall kan en ansatt rektor føre til at prosessene ved institusjonen blir mer transparente, og at inngrodde strukturer blir utfordret.

Slik klimaet nå er i sektoren er det likevel viktig å tenke på de overordnede og prinsipielle spørsmålene. Kravet om effektivisering, kostnadsinnsparing og dokumenterbar nytte er overalt, både i offentlig og privat sektor. For institusjoner som universitetene, som skal stå imot de sterkeste trendene i tiden og forvalte fag og kunnskaper for ettertida, er det viktig å kunne stå imot det sterkeste presset utenfra. Universitetet skal ha andre idealer enn hva en mellomstor norsk bedrift skal ha. Med denne ukas avgjørelse har styret ved Universitetet i Tromsø tatt et skritt bort fra disse idealene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!