«Jobber du i det rottehølet?»

Hei! Jeg heter Siw, og er ansatt i Nav.

LITE SAMTALE: «Veldig mange av mine arbeidstimer bruker jeg på å telle, notere og registrere», skriver kronikkforfatteren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LITE SAMTALE: «Veldig mange av mine arbeidstimer bruker jeg på å telle, notere og registrere», skriver kronikkforfatteren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hei! Jeg jobber på Nav. Du hørte riktig, Nav. Dette forhatte kontorlandskapet, stappfullt med følelsesløse roboter helt uten evne til å se sine kunder, helt uten evne til empati og innlevelse. Der jobber jeg. Tør jeg vedkjenne meg min arbeidsplass når spørsmålet om yrke dukker opp? Ja, jeg gjør det, men forventer alltid en reaksjon. For det meste er denne reaksjonen negativ. «Jobber du i det rottehølet?». Ja, i det rottehølet jobber jeg. Skammer jeg meg? Nei, for det meste ikke. Er jeg stolt av arbeidsplassen min? Nei, heller ikke alltid det.

For det er slett ikke så enkelt å skille. Hvem som har rett mener jeg, av Nav og Navs brukere. Kritikken rettet mot min arbeidsplass har vært massiv, skarp og direkte. Jeg tar det slett ikke personlig. Enkelte ganger har kritikken vært helt på sin plass, andre ganger ikke. La meg gi dere et lite innblikk i min arbeidshverdag og hvordan jeg opplever systemets styrker og systemets åpenbare feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer