KALENDER: Ukenumrene er en svøpe over landet.
Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet
KALENDER: Ukenumrene er en svøpe over landet. Foto: Jørn H.Moen, DagbladetVis mer

Jobber uke 31 og uke 34

Helt ærlig. Hvilken uke er det?

Meninger

Fellesferien. Årets vakreste eventyr. Jernbaner stengt for vedlikehold. Restauranter sier nei takk til feriepengene våre fram til august. Som den svenske vitsen sier: «Jeg dro til Norge. Men det var stengt.»

Det er agurktid i vår bransje. Den fryktede hæren med unge jyplinger som skal bli Noe Innen Medier fyller opp der det er behov, som andre steder der driften ikke er nede for sommeren.

Med fleksibel ferietid, barn, og folk med halve, hele og prosjektstillinger har lappverket av hvem som skal jobbe når vokst til et monstrøst regneark. Er det rart folk ikke har det i hukommelsen?

«Unnskyld, men jeg husker ikke datoene nøyaktig. Skal jeg jobbe neste uke?» Pliktskyldig slår mellomleder opp. Helvete. Ukenummer. Her må man bare holde maska.

Skråsikkert sier han «Du skal jobbe fra uke 31». Nå begynner stillingskrigen. Sommervikaren vet selvfølgelig ikke når uke 31 er heller. Kommer sommervikaren til å kaste kortene og takke for informasjonen og så slå det opp seinere, eller syner hun og spør noe uskyldig som «så er det onsdag neste uke?». Som om det var ukedagen hun lurte på.

Ukenumre tilhører lærere og folk som jobber med HR til daglig. Spesifikt HR. Hun som var personalsjef før de fikk inn en Executive HR Coach ville aldri brukt ukenummer. Du vet et system er dårlig når alle som ikke bruker det hver dag må stille oppfølgingsspørsmål eller slå opp på Internett. HR-avdelingen er som en butikk som selger pølser i alen. Hvor mye koster fire merker smør i franske 1640-pistoler?

Det er teoretisk mulig å google seg fram til eller lage en tabell av omregningen, men hvorfor i alle dager skal man måtte?

Men lærere og HR-avdelingene sitter med makta. De lager ukeplanene. Enhver revolusjon er fånyttes mot slike krefter.

Om man ikke kan vinne får man slå seg sammen med dem. Vi bør begynne pugge og så sette det på CV-en. Utadvendt. Fleksibel. Jobber bra i team. Kan ukenummer.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.