Jobbet som stripper - nå er hun Oscar-favoritt

Skal bekjempe svinaktige direktører i Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): At en kvinne i 20-åra går fra jobb som stripper til å ha suksess i Hollywood, høres kanskje ut som handlingen i en syltynn onsdagsfilm på TVNorge.

For Brook Busey-Hunt, alias Diablo Cody, er imidlertid dette en historie fra virkeligheten. I 2003 jobbet hun på strippebuler og som telefonsexvertinne i Minneapolis. Nå er hun tippet som favoritt til å vinne Oscar for beste manus med «Juno» - en film med USA-premiere onsdag.

- Jeg ble en tøffere person av å strippe. Men å blotte meg som forfatter har vært mye mer brutalt, sier hun til New York Times.

Oppdaget via blogg

Hun kom inn i kroppsindustrien ved en tilfeldighet. Busey-Hunt hadde en kjedelig jobb i reklamebransjen og hadde alltid slitt med sjenanse. Én dag fikk hun en plutselig innskytelse, og svarte på en annonse som søkte jenter som ville bli strippere.

Busey-Hunt var ikke den beste danseren av jentene på audition. Heldigvis, har hun seinere uttalt til nyhetsbyrået AP, var ikke eierne av strippeklubben særlig kresne.

Erfaringene fra strippingen, både negative og positive, ble omtalt på bloggen The Pussy Ranch, og skriveriene ble etter hvert oppdaget av en talentspeider fra Los Angeles. Han henviste henne videre til et forlag som i 2005 ga ut boka «Candy Girl: A Year In the Life of an Unlikely Stripper».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer