<strong>STENGER:</strong> Steve Jobs og Apple stikker nå kjepper i hjula for Wikileaks, og stenger en applikasjone som gir tilgang til nettstedet og dets twitter-feed. FOto: Scanpix.
STENGER: Steve Jobs og Apple stikker nå kjepper i hjula for Wikileaks, og stenger en applikasjone som gir tilgang til nettstedet og dets twitter-feed. FOto: Scanpix. Vis mer

Jobs fjerner Wikileaks-app

Apple følger etter Amazon, Paypal og Mastercard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En uoffisiell Iphone- og Ipad-applikasjon, som ga tilgang til innholdet på hjemmesidene til Wikileaks, samt deres twitter-feed, har nå blitt fjernet av Apple, skriver den anerkjente teknologibloggen Tech Crunch.

Wikileaks-appen har blitt beskrevet på følgende måte:

«Den gir umiddelbar tilgang til verdens mest dokumenterte lekkasje fra topp hemmelige skriv og andre konfidensielle statsdokumenter.» 

Tar avstand Applikasjonen ble gjort tilgjengelig 17. desember, noe som kom som en overraskelse på mange ettersom Apple tidligere har vist seg som både strenge og uklare i forhold til hvilke typer applikasjoner de tillater.

Når Apple-sjef Steve Jobs nå tar avstand fra Wikileaks, følger de etter andre verdensomspennende selskaper som Amazon, Paypal, Mastercard, Visa og Bank of America.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer