Joda, det er en ny «Metal Gear Solid» på vei

Om du var i tvil.

|||(Dagbladet.no): Det er ikke uvanlig at spillutviklere lager nedtellingsklokker til store avsløringer, for å bygge opp så mye hype som mulig.

Få utviklere tør imidlertid ikke å dra det så langt som Kojima Productions og Konami, som står bak «Metal Gear Solid»-spillene.

De har en god stund nå vært igang med en nedtelling på hjemmesiden til «Next»-prosjektet, et hittil ukjent spill. Idet den første nedtellingen stoppet, satte de rett og slett igang en ny nedtelling - og slik har det fortsatt.

Det har heldigvis skjedd noe underveis. Metadataen på siden er blitt oppdatert med stikkord som 'Hideo Kojima', 'MGS', 'METAL GEAR', 'NEXT' og 'game, og tallet 5 eller bokstaven S dukket opp på siden som ellers viser lynnedslag over et naturområde.

Noen kloke hoder har funnet ut at den endelige nedtellingen, som er igang nå, stopper opp på den 1. juni - altså samme dag som E3-messen i Los Angeles settes i gang.

Som om det var noe tvil om at Kojima da kommer til å avsløre et nytt «Metal Gear Solid»-spill, kom ytterligere bekreftelse i natt. Da dukket nemlig et bilde av spillfiguren Big Boss opp på nettsiden, sammen med bokstavene P og R.

Big Boss var i det originale «Metal Gear»-spillet befalet til Solid Snake, og har også vist seg å være «faren» til Snake - som i bunn og grunn er kloninger av ham. Så selv om Snake tilsynelatende ikke hadde mye framtid foran seg i «Metal Gear Solid 4», legger historien opp til mange muligheter til oppfølgere - om de da ikke går for prequel-løsningen.

Flere andre tegn har pekt mot et nytt «MGS»-spill. Japanske 7-11 har opplyst at et «MGS»-spill vil bli avslørt i den kommende PS3/PSP-utgaven av det japanske spillbladet Famitsu, og også den kommende utgaven av PlayStation-bladet PSW vil ha info om spillet.

Den endelige bekreftelsen av et «Metal Gear Solid»-spill til en PlayStation-konsoll kommer altså godt mulig førstkommende mandag - med mindre Hideo Kojima bare tuller med hodene våre og har noe helt annet gjemt i ermet.