Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Joda, det funker også i lite format

«LittleBigPlanet» på PSP.

|||DA «LITTLEBIGPLANET» kom på PlayStation 3 i fjor, ble vi ikke bare servert et svært underholdende plattformspill, men også en boltreplass for kreative sjeler.

Her kunne spillerne lage sine egne brett i spillet via den innebyggede brettbyggerfunksjonen, for så å dele disse med andre over nettet.

I ettertid er det lett å se at ikke alt dette innholdet demonstrerer strålende evner innen spilldesign, men det er også mange gullbiter å hente blant det brukerskapte innholdet.

NÅR SPILLET NÅ er blitt krympet ned til miniformat på PlayStation Portable, er det imponerende hvor lite utviklerne har vært nødt til å fjerne i prosessen.

Spillet arter seg akkurat som det gjør på tv-skjermen, her er du i full kontroll over Sackboy på hans ferd gjennom fantasifulle brett.

Kontrollene sitter som de skal, og denne gangen føles også hoppingen faktisk litt mer presis enn på PS3-versjonen. Og ettersom PS3-versjonens bruk at to styrespaker stort sett bare ble benyttet til leke-elementet der du kunne vinke med figurene, er det ingen viktige funksjoner som savnes når du nå bare har en styrespak på PSPen.

Det er fortsatt lekenhet så det monner i PSP-versjonen, med musikk, grafisk stil og innhold som står helt i stil med storebroren på PS3.

SELV OM SPILLET virker likt, er det snakk om 30 helt nye brett fordelt på sju forskjellige områder med hver sine temaer.

1

Enten du er i Australia eller i Midt-Østen, er bakgrunnene og innholdet du støter på og kan samle på utformet med den samme håndtegnede sjarmen som «LittleBigPlanet»-fans elsker og forventer.

Rundt om på brettet er det strødd forskjellige klistremerker som du kan samle og pryde brettet med, og jakten på disse er en minst like viktig del av spillet som det å komme i mål - man kan da ikke passere forbi ting du vet ligger der, uten å forsøke å få tak i det?

OGSÅ I MINIVERSJONEN kan du lage dine egne brett, som så kan deles med andre. Som i PS3-utgaven er det lett å lage enkle brett, men skal du lage noe som også skal være moro spille for andre, må du legge mye arbeid i prosessen. Det vet jeg av erfaring at de aller færreste gjør.

Men dersom du er tålmodig og flid, er det imponerende mye som er mulig - og jeg gleder meg til å teste ut de beste brukerskapte brettene som vil være tilgjengelig etterhvert også på PSP.

DET ENESTE JEG virkelig savner med PSP-versjonen av «LittleBigPlanet», er en flerspillerdel.

I PS3-versjonen er det i samarbeidet med andre spillet virkelig skinner, og etter å ha spilt mye «New Super Mario Bros.» med andre på Wii er det vanskelig å ikke ville dele opplevelsen med andre.

Du kan riktignok dele egne brett med venner direkte, eller kjempe mot dem om å få høyest highscore. Men det bøter dessverre ikke på mangelen av elementet med delt moro, noe som var en av mine hovedgrunner til å like «LittleBigPlanet» i første omgang.

HELDIGVIS ER DET nok av moro å hente alene i «LittleBigPlanet» på PSP. Og når vi tenker på at det er laget godt over en million brett til PS3-versjonen, der de beste peker seg ut via rangeringssystemet, er det nok mange timers underholdning å hente også utenfor standardbrettene på PSP-versjonen.

image: Joda, det funker også i lite format

Som en bonus for norske spillere, er hele spillet også denne gangen lokalisert til norsk. Denne gangen er det ikke Harald Eia som har fortellerstemmen, i stedet er det komikeren Jonna Støme som trår til med en finfin innsats.

PS3-utgaven

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media