Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Joda, det kommer (litt) mer fra «Twin Peaks»

Men antagelig ingen barmfagre servitriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): For noen uker siden var det stor oppstuss og ville tilstander rundt om kring på nettet da en castingannonse visstnok avslørte at David Lynch var på utkikk etter en barmfager servitrise til et «Twin Peaks»-prosjekt.

Annonsen, merket «TWIN PEAKS PROMO», satte i gang rykter og spekulasjoner om alt fra at Blu-ray-utgivelsen av serien endelig var på vei til at Lynch gira opp til en tredje sesong.

At den mystiske Laura Palmer på et tidspunkt sier til seriens hovedperson Agent Cooper at «I will see you again in 25 years», i en scene som foregår i 1989, dempet ikke akkurat spekulasjonene.

- Bare rykter
Flere avfeide imidlertid annonsen som falsk, og Mark Frost, som skapte serien sammen med Lynch, var kjapt ute på Twitter for å avkrefte:

-  Nok et merkelig og grunnløst rykte.

Forvirrende nok gikk så skuespiller Ray Wise, som spilte Laura Palmers far Leland i serien, ut i Fangoria og bekreftet at, joda, han hadde nettopp skutt en promo for Blu-ray-utgivelsen som ville være «en stor overraskelse».

- Det er gjort. Jeg vet ikke om det var meningen at jeg skulle lekke det til noen.

Ifølge The Playlist har nå Lynch selv kommentert ryktene under en spørrerunde etter visningen av en dokumentar om Lynchs meditasjonsorganisasjon i Tel Aviv.

- Rykter er bare det: Rykter er rykter. Det har alltid vært rykter, og de er ikke sanne.

Bekrefter nytt materiale
Imidlertid bekreftet Lynch det Wise sa: En Blu-ray-utgivelse er på vei, og den vil inneholde nytt materiale.

Om dette innebærer slettede scener fra filmen «Fire Walk With Me» (den ryktes ifølge The Playlist å ha 45 minutter med materiale som aldri ble vist) eller om det kan være en epilog til serien, småkjedelig bakom-materiale, en yoga-video med Dale Cooper som instruktør eller noe annet er imidlertid helt i det blå.

Ifølge Lynch:

- Den har første sesong, andre sesong og piloten, og det vil finnes noen spesielle saker på Blu-rayen som ikke har blitt sett tidligere. Det er alt jeg kan si.

Har fortsatt grepet på oss
Alt oppstusset vitner uansett om én ting: «Twin Peaks» har fortsatt grepet på oss.

Og kommer det aldri en oppfølger kan man likevel forsøke å stille hungeren på annet vis.

Selv om årene har gått siden serien gikk på skjermen finner vi for eksempel stadig ekkoer av serien i nye tv-produksjoner.

«Top of the Lake» er ett nylig tilskudd, selv om den er mer realistisk i stilen og regissør Jane Campion rett nok påpeker til Metro at:

- Den er mer endelig enn «Twin Peaks».

En kommende serie som også vil forsøke å spille på publikums «Twin Peaks»-strenger er M. Night Shyamalan-versjonen av forfatter Blake Crouchs bokserie «Wayward Pines», som i sin tur er inspirert nettopp av mystikken i Lynch-serien.

Ellers kan man jo alltids kose seg med de mindre tøysete delene av vår hjemlige «Hellfjord» (som nok hadde hatt godt av å tone ned crazyhumoren en smule).

Eventuelt hoppe over i andre medier - de interaktive teaterstykkene til kompaniet Punchdrunk, spilltitler som «Alan Wake» eller «Deadly Premonition» og den magiske podcasten «Welcome to Night Vale» skylder alle «Twin Peaks» en bøtte med takk.

Hele Norges coronakart