Joda, det kommer mange bra spill i år også

Her er noen av dem.

(Dagbladet.no): 2008 var et fantastisk spillår, med både små og store titler som evnet å imponere og underholde.

Når vi nå retter blikket framover, er det imidlertid ikke altfor mange mørke skyer på horisonten. 2009 kan, om spillgudene står oss bi, bli nok et år med mye stas i alle sjangre.

Det er for eksempel ikke mange ukene til spill som «Skate 2» og «Killzone 2» banker på døren, men her har vi plukket ut seks spill som vi tipper blir blant de største i året som kommer.

Som alltid er det et kommentarfelt nederst i saken, og det er til for å brukes. Hvilket spill gleder du deg aller mest til?

«Heavy Rain» (se video øverst i saken)
For: PlayStation 3
Kommer: 4. kvartal

I mange år har spillskapere forsøkt å oppnå fotorealistiske spillfigurer, uten å lykkes. Når noen ser nesten virkelig ut, blir det dessverre bare creepy. «Heavy Rain» ser ut til å bli det beste forsøket på realistiske skikkelser hittil, det vi har sett av spillet tilsier at vi får med en slags interaktiv film å gjøre — noe vi kjenner igjen fra forgjengeren «Fahrenheit». Forhåpentligvis vil «Heavy Rain» være skummelt av de rette grunnene, og det vi har sett hittil gjør at vi sikler etter mer. Spillskaper David Cage beskriver spillet som en «følelsesmessig berg-og-dal-bane» - vi krysser fingrene for at han leverer varene.