Joda, det låter surt på PlayStation 3 også

Men sånn skal det være med «SingStar».

SJANSEN ER STOR for at du har vært med på det, og enda større for at du har hørt det: «SingStar»-samlinger har i en årrekke samlet det norske folk rundt mikrofoner, tv-skjermer og frydefulle hvis som følge av av småsur synging.

De etterhvert evigmange «SingStar»-utgivelsene på PlayStation 2 har kommet på rekke og rad, og har hver for seg appellert til folk med varierende (men hovedsakelig gjennomkommersiell) musikksmak.

Prinsippet har imidlertid vært det samme hele veien - du får en samling sanger med tilhørende videoer, og din jobb er å så godt som mulig synge med til disse i tråd med poenggivende ledestreker på skjermen.

NÅR «SINGSTAR» nå har beveget seg over på PlayStation 3, er hovedprinsippet strengt tatt fortsatt det samme. Fortsatt går det hele ut på at må synge av full hals - og det låter neppe noe særlig bedre bare fordi grafikken er oppjustert til HD.

Du har to valg når du skal kjøpe spillet. Enten kan du gå for den norske versjonen med 15 norske og 15 internasjonale hits - eller du kan gå for versjonen som bare inneholder 30 låter av internasjonalt kaliber.

Sistnevnte er kanskje å foretrekke for deg som merker en vond smak i munnen når du hører artistnavn som Gaute Ormåsen, Ravi, Aleksander With, Kaizers Orchestra eller Bjørn Eidsvåg ...

UANSETT HVILKEN versjon du måtte velge: Alt er ikke tapt om du ikke er 100 prosent fornøyd med låtutvalget på disken. For her starter forskjellene mellom versjonene til PlayStation 2 og PlayStation 3.

Allerede fra dag én kan du laste ned 41 låter fra onlinebutikken «SingStore». Etterhvert vil det være betraktelig mange flere låter tilgjengelig, noe som gjør at du kan velge og vrake i låter du finner mer eller mindre interessante, til 1,49 euro per sang (dette utgjør i dag 11,95 kroner).

Sålenge utviklerne tør å slippe seg litt mer fri i forhold til låtutvalget på «SingStore» enn de har gjort hittil på «SingStar»-diskene, kan spillserien nå tiltrekke seg enda flere av de som hittil ikke har funnet seg til rette med utvalget så langt. Tiden vil vise.

Det å navigere seg rundt i «SingStore» er i likhet med selve «SingStar» forøvrig en enkel og strømlinjeformet affære. Hele spillet er lekkert utført - det er tydelig at dette er et produkt som hører hjemme på en PlayStation 3.

EN ANNEN VIDEREUTVIKLING er muligheten du har til å koble PlayStation Eye-kameraet til PS3en, for så å ta opp videosnutter av deg selv som synger - om du av en eller annen grunn måtte være interessert i å utlevere seg selv på en såpass grov måte.

Disse snuttene kan du deretter laste opp på nettet til fri beskuelse for andre - så lenge du holder deg innenfor anstendighetens grenser, vel å vite. Dette betyr også at du kan se på hva andre har lastet opp ... kanskje har vi en framtidig gullgruve i vente her?

Det er et stort aber med «SingStar» til PlayStation 3 slik «spillet» framstår i dag: Sony har ennå ikke klart å stable trådløse mikrofoner på beina, noe som i utgangspunktet skulle være klart til lansering. Disse er ikke å få tak i før om noen måneder, innen da må du klare deg med de samme trådete mikrofonene som vi har brukt på PlayStation 2.

Som før er det altså ikke sikkert at all musikken i «SingStar» appellerer til deg. Men med de mulighetene vi når har fått til å velge eget innhold, er sjansen større for at alle kan finne en sang de har lyst til å synge med på - tiden får bare vise hvordan låtutvalget på «SingStore» utvikler seg.