BARNE-RAP: Tommy Tee og Joddski har laget en av låtene som akkompagnerer det nye barneuniverset Dunderly som er skapt av forfatter Endre Lund Eriksen og illustratør Endre Skandfer. Foto: Jonas Pettersen
BARNE-RAP: Tommy Tee og Joddski har laget en av låtene som akkompagnerer det nye barneuniverset Dunderly som er skapt av forfatter Endre Lund Eriksen og illustratør Endre Skandfer. Foto: Jonas PettersenVis mer

Joddski og Tommy Tee rapper på barneplate

Joddski og Tommy Tee lager helst musikk for barn og fulle folk. Se video!


I dag lanseres barneuniverset Dunderly, en millionsatsning fra forlaget GAN Aschehoug. Hjernene bak er forfatteren Endre Lund Eriksen og illustratøren Endre Skandfer. Universet involverer barneunderholding på flere plattformer - som bøker, musikk, puslespill og kosedyr.

Rapperne Joddski og Tommy Tee er blant bidragsyterne til det musikalske Dunderly-universet, og har sammen skrevet låta «Monsterkonk» som i forrige uke ble gitt ut på en samle-cd.

Ærlige tilbakemeldinger Stuntet er på ingen måte konvensjonelt i de gjengse rapkretser, men begge forteller at aldri har vært spesielt opptatte av følge reglene.

- Vi er ikke så opptatte av å være stuereine på den måten. En av grunnene til at vi er involverte i dette, er at det er noe spesielt å jobbe med unger og fulle folk. Man får ærlige tilbakemeldinger, forteller Tommy Tee til Dagbladet.

- Ja, jeg er jo vant med å jobbe med fulle folk, så nå er det ungene som står for tur, sier Joddski, som egentlig heter Jørgen Nordeng, og ler.

Men nordlandsrapperen er klar på at de ikke hadde stilt opp på hva som helst, og at det ikke er tilfeldig at det er dette prosjektet som får dem til å gi seg hen til markedskreftene.

- Jeg hadde ikke kasta meg på hva som helst, men Endre Lund Eriksen er en fet fyr som har brukt mye tid på å bygge et fett univers for unger. Hadde det vært Disney On Ice eller noe sånt vi hadde laga musikk til, hadde jeg skjønt det. Når vi ser på hva andre rappere stiller opp på for tida, tror jeg dette skal gå helt fint, altså, sier Joddski.

Undervurderer ikke Tommy Tee har selv tre barn. Han har imidlertid ikke brukt dem aktivt som sparringspartnere da han laga låta, men forteller at de var opptatte av å ikke undervurdere de minste da de skulle lage musikk for dem.

- Barn er ikke dumme, så det verste man gjør er å undervurdere dem. Vi ville ikke lage noe corny og dumt. Hvis vi ser bort i fra teksten, som for eksempel ikke inneholder noen banneord, er det ei låt som vi kunne gitt ut helt uavhengig av at den er beregna på barn, sier Tommy Tee.

Joddski på sin side gleder seg til at vennene hans med barn endelig kan spille noen Joddski-låter for barna sine.

- Det var en som skrev på fanpagen min på Facebook at han hadde fått forbud mot å spille Joddski i bilen av kona si, etter at deres 5 år gamle sønn hadde begynt å synge tekstene på låta «Luremus». Nå har han endelig ei låt han kan spille for ungen sin med god samvittighet, sier Joddski.

EVENTYRLIG UNIVERS: Dunderly-universet involverer barneunderholding på flere plattformer - som bøker, musikk, puslespill og kosedyr. Illustrasjon: Endre Skandfer
EVENTYRLIG UNIVERS: Dunderly-universet involverer barneunderholding på flere plattformer - som bøker, musikk, puslespill og kosedyr. Illustrasjon: Endre Skandfer Vis mer