Jodie Foster som nazist

Jodie Foster har sagt ja til å spille den omstridte kvinnelige nazi-regissøren Leni Riefenstahl. Riefenstahl stod blant annet bak filmen «Olympia», dokumentaren fra de Olympiske leker i Berlin i 1936.

Foster sier til nyhetsbyrået Reuters at hun har takket ja til å spille hovedrollen.

- Det er ingen andre kvinnelige regissører i det 20. århundre som har blitt så beundret og har vært så betydningsfull for oss kvinner innen filmindustrien, mener stjernen.

Leni Riefenstahl fikk internasjonal anerkjennelse som fotograf, skuespiller og filmregissør i Tyskland på 30-tallet. Dokumentarfilmen Olympia fra de Olympiske leker i 1936, vant blant annet førsteprisen under filmfestivalen i Venezia i 1938.

Satt i fengsel

I dag er Riefenstahl en oppegående 97-åring som ikke legger skjul på sin fortid som nazist. Etter krigen satt hun tre år i fengsel for sin nazifortid.

Riefenstahl har også regissert dokumentaren «Triumph of the Will» som skildrer det kjente nazimøte i Nürnberg i 1934, der blant annet jødeutryddelsene ble vedtatt. Etter denne filmen ga Adolf Hitler Riefenstahl flere oppdrag med sine propagandafilmer.

Tittelen på Fosters film er foreløpig «The Leni Riefenstahl Project». Ron Nyswaner, regissøren av filmen Philadelphia har regien, og filmen vil bli produsert i Fosters eget filmselskap Egg Pictures.

NY ROLLE: Jodie Foster skal spille filmregissør Leni Riefenstahl i en ny film.