Joe Bonamassa holder liv i bluesrocken

Gitarfantomet med album nummer fire på vel et år.

NYTT ALBUM: Joe Bonamassa, her under Notodden Blues Festival i 2009, er cd-aktuell - igjen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
NYTT ALBUM: Joe Bonamassa, her under Notodden Blues Festival i 2009, er cd-aktuell - igjen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Blues Rock Lives», står det på en av T-skjortene Joe Bonamassa selger. Han har sjøl mye av ansvaret for det.

Det virker som om han ikke får gitt ut nok materiale.

Kvalitet Jeg kjenner ikke til noen bluesartist som er så aktiv på plate-og livefronten, og som samtidig leverer kvalitet hver eneste gang. Det er bare å ta av seg hatten for gitarfantomet fra New York.

Trio Hans «Dust Bowl» var et av fjorårets aller beste bluesalbum. Samme sommer ga han ut album nummer to med trioen Black Country Communion, og sannelig ga han også ut det glimrende duoalbumet «Don't Explain» med Beth Hart på høsten. Tidligere i år ga han ut dvd-en «Beacon Theatre: Live From New York», og her er han altså igjen - med cd-en «Driving Towards The Daylight».

Puh! Han ser ut til å rekke alt!

Fast produsent Det hadde vært enkelt å angripe denne hyperaktiviteten om det ikke hadde vært for at han altså har en fabelaktig evne til å treffe blink nesten hver eneste gang. Unntaket var skuffende «2» med Black Country Communion. Bonamassa er best aleine.

Trolig skyldes det høye nivået også at produsent Kevin Shirley har fått fornyet tillitt av Bonamassa igjen - for sjuende gang. Han har en like fabelaktig evne til å forhindre at Bonamassa stivner i en form, tvert imot forandrer han litt, men bare litt,  på kursen hver gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer