Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Joe Cockers liv i bilder

Rockeren gikk bort søndag, 70 år gammel.

Oslo Spektrum, 1997. Foto: Tomm W. Christiansen
Woodstock, 1969.The New York Times Photo Archives
Tiblisi Jazz Festival, 2007. REUTERS/David Mdzinarishvili
Cocker med ordenen MBE (Member of the Order of the British Empire) 2007. AFP PHOTO/COLIN DAVEY/POOL
Joe Cocker på scenen i Stavanger 9/6-98
Hollywood's Rock Walk sammen med Keith Emerson i 1998
I det tyske TV-showet "Wetten das" i 2002. AP Photo/Ralph Orlowski
Valle Hovin, Oslo - 1987.Foto;Morten Holm / SCANPIX
2002: Cocker er på Oslo-besøk for å snakke om sitt tjuende studioalbum "Resept yourself". Nå har han lagt flaska på hylla. Foto: Tom Martinsen
Januar 2013: Joe Cocker mottar pris under Golden Camera Award i Tyskland. AP Photo/Maurizio Gambarini
2011: Røde Kors-galla i Monaco. AP Photo/Lionel Cironneau

(Dagbladet): Den legendariske britiske vokalisten gikk bort søndag. Han hadde lungekreft, døde på sin ranch i Colorado og etterlot seg kone, stedatter og to barnebarn.

Cocker vokste opp i Sheffield i England og slo gjennom for alvor på Woodstock-festivalen med sin uforglemmelige versjon av Beatles' «With a Little Help From My Friends».

Med sin karakteristiske hese røst hadde han en rekke hits på 80- og 90-tallet - slik som «When The Night Comes» (1989), «Unchain My Heart» (1992) og «The Simple Things» (1994), ifølge Store Norske Leksikon.

Han var aktiv på konsertscenen til det siste og ga ut sitt siste album i 2012. To år tidligere var han på turné med den norske artisten jarle Bernhoft.

- Jeg synes han var en fin fyr, en jordnær pubsanger som nådde ut til et kjempepublikum med sin særegne formidling av låter, sier Bernhoft til Dagbladet mandag kveld.

Det var Cockers agent gjennom 30 år, Berrie Marshall, som via BBC formidlet nyheten om dødsfallet. Han omtaler Cocker i en uttalelse som «massivt talentfull, en ekte stjerne, men en snill og ydmyk mann som elsket å opptre».