Joe Cockers liv i bilder

Rockeren gikk bort søndag, 70 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den legendariske britiske vokalisten gikk bort søndag. Han hadde lungekreft, døde på sin ranch i Colorado og etterlot seg kone, stedatter og to barnebarn.

Cocker vokste opp i Sheffield i England og slo gjennom for alvor på Woodstock-festivalen med sin uforglemmelige versjon av Beatles' «With a Little Help From My Friends».

Med sin karakteristiske hese røst hadde han en rekke hits på 80- og 90-tallet - slik som «When The Night Comes» (1989), «Unchain My Heart» (1992) og «The Simple Things» (1994), ifølge Store Norske Leksikon.

Han var aktiv på konsertscenen til det siste og ga ut sitt siste album i 2012. To år tidligere var han på turné med den norske artisten jarle Bernhoft.

- Jeg synes han var en fin fyr, en jordnær pubsanger som nådde ut til et kjempepublikum med sin særegne formidling av låter, sier Bernhoft til Dagbladet mandag kveld.

Det var Cockers agent gjennom 30 år, Berrie Marshall, som via BBC formidlet nyheten om dødsfallet. Han omtaler Cocker i en uttalelse som «massivt talentfull, en ekte stjerne, men en snill og ydmyk mann som elsket å opptre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer