Joe Ely er lyden av Texas

Førsteklasses countryrock fra glimrende historieforteller.

Joe Ely er lyden av Texas
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Joe Ely (64) tilhører den musikalske adelen i Austin, Texas, med utspring i arnestedet Lubbock, Texas.

Bysbarnet Buddy Holly var 11 år eldre, men sammen med Jimmie Dale Gilmore og Butch Hancock startet Ely bandet The Flatlanders hjemme i Lubbock.

Deres album «More A Legend Than A Band» kler tittelen bra, for her gikk historien virkelig foran utgivelsen. Det ble spilt inn og gitt ut på åttespors kassett i 1972, men ble tilgjengelig i stor skala først i 1990. Albumet ble viktig for de unge artistene som meislet ut det som skulle bli et stort tiår for alternativ country og seinere americana, band som Whiskeytown, Uncle Tupelo og avleggerne Wilco og Son Volt.

Turnerte med Clash Britiske The Clash var også fans. De turnerte sammen i USA, og for å bidra med litt unyttig memorabilia: Ely korer faktisk på Clash-klassikeren «Should I Stay Or Should I Go?»!

«Satisfied At Last» er første studioalbum på fire år, men du trenger ikke høre mer enn én akkord eller én strofe før du kjenner igjen anslaget og den særpregete stemmen.

Variert Her er tradisjonell honky tonk, tex mex, country og countryrock og en dæsj bluesfeeling. Med glimrende Austin-musikere i ryggen, i hovedsak akustisk, lander han et album som føyer seg inn i rekka av kvalitetsutgivelser fra Texas-artisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer