Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Joe Strummers enke fant ukjente Clash-sanger

Nå skal hun lage Strummer-bok sammen med Damien Hirst.

(Dagbladet.no): Da The Clash-vokalist Joe Strummer døde for fem år siden, etterlot han seg en rekke kofferter.

Først etter lang tid orket enken Lucina Mellor å åpne dem - og skjønte at det som kunne se ut som skrot, egentlig var en skattekiste.

- Jeg forsto plutselig at hver pose tilhørte en uke på turné. Hver pose hadde en blyantspisser, sigarettpapir, en fyrstikkeske, uendelige biter av servietter, kvitteringer. Hver pose fortalte en unik historie, sier Mellior til The Independent, i det som er hennes første intervju etter at Strummer døde.

De fleste koffertene stammet fra turneer Strummer gjorde med bandet The Mescaleros som han startet i 1999. Men enkelte av koffertene var morkne og gamle, og inneholdt tekster Strummer skrev for The Clash.

The Independent mener eiendelene kan oppnå høye summer dersom de selges på en auksjon.

Men Mellor vil heller lage bok - sammen med Damien Hirst, også kjent som verdens dyreste kunstner.

- Dette er ikke noe vi haster avgårde med, det skal bli en vakker bok, som en kunstbok, med fotografier, tekster, tegninger, kanskje upubliserte sanger, kuriosa. Den skal inneholde cd-er med sjeldne Joe-ting - vi får se hva vi har, sier enken til The Independent.

SKREV PUNKHISTORIE: The Clash under en pressekonferanse i New York i 1981. Bandet besto av Joe Strummer (til venstre) Paul Simonon, Topper Headon og Mick Jones. Strummer døde 22. desember 2002. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
SKREV PUNKHISTORIE: The Clash under en pressekonferanse i New York i 1981. Bandet besto av Joe Strummer (til venstre) Paul Simonon, Topper Headon og Mick Jones. Strummer døde 22. desember 2002. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
ETTERLOT SEG MYE RART: Hver koffert inneholdt flere plastikkposer fulle av uferdige notater, sigarettpapir, blyantspissere og fyrstikker - men også ukjente Clash-tekster.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media