Joey Ramone hedret

Gamle punkrockere hedret avdøde Joey Ramone på New York-punkens hjemmebane, klubben CBGB.

15. april måtte punklegenden Joey Ramone gi opp kampen mot kreften. Mandag kveld ble han hedret i klubben CBGB, der Ramones sammen med blant annet Blondie, Talking Heads og New York Dolls gjorde punken til allemannseie i statene. På scenen stod Joeys bror Mickey Leigh, Handsome Dick Manitoba og George Tabb, og de fikk utover kvelden selskap av blant annet Blondies Debbie Harry og Joan Jett.

CBGB var fylt til randen av tilskuere og i gangen stod flere på rekke og rad i håp om å komme inn. For de uheldige vil det bli lagt ut video fra hyllesten på CBGBs hjemmesider.

Green day

Men Joey Ramone-hedringa er ikke over med dette. Den 19 mai går «Life's A Gas - Joey Ramones Birthday Bash» av stabelen. Den konserten er sponset Joeys mor. Der blir det musikk fra 20 til midnatt med Green Day som hovedattraksjon. Vokalist Billie Joe Armstrong hadde følgende å si om Joey til musikknettstedet Launch.

- Han var kongen av punk. Joey Ramone var ikke en som prøvde å holde på ungdommen, men en som levde livet og kunne fortelle om det.

New York-rockens lys

Ramones hadde holdt det gående i over 25 år da vokalisten Joey døde. Med 21 album og over 2200 konserter gjorde de punken verdenskjent og satte standarden med svarte motorsykkeljakker, stramme bukser og sine «Hey Ho let's go» og «Gabba gabba hey».

- Lyset er slokket for New York Rock'n'Roll, proklamerte Village Voice dagen etter Joeys død.

Grunnleggende punk

Musikkmagasinet Spin satte nylig opp en liste over de 50 mest grunnleggende punk-albumene gjennom tidene. Øverst der troner Ramones med debuten «Ramones».

- Slå ihjel tida i slummen har aldri hørtes så gøy ut før, mente Spins anmelder.

Her er listas topp ti:

1. Ramones: «Ramones»

2. Wire: «Pink Flag»

3. The Clash: «The Clash»

4. X: «Los Angeles»

5. X-Ray Spex: «Germfree Adolescents»

6. Buzzcocks: «Singles Going Steady»

7. Gang Of Four: «Entertainment!»

8. Hüsker Dü: «New Day Rising»

9. The Raincoats: «The Raincoats»

10. The Sex Pistols: «Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols»

JOEY RAMONE:</B> - Han skrek aldri eller viftet armene rundt. Han bare stod der og leverte varene, sier Ramones første manager om Joey til New York Times.
BLONDIE I SENGA:</B> Blondies Deborah Harry hedret sin gamle kompis Joey mandag kveld. Her ser vi de sammen i 1976.
RAMONES:</B> Ramones satte standarden for punkrock.