Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Johan Johansson

Litt av hvert fra «hemmelig» svensk gitarist, sanger og låtskriver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At du kanskje ikke har hørt om Johan Johansson er ikke hans skyld, for svensken har vært her hele tida - som bandmedlem, soloartist og bakmann. Som produsent og gitarist har han hjulpet mer kjente landsmenn som Stefan Sundström og Lars Winnerbäck opp og fram, men selv er han kommet litt i skyggen.

Denne doble cd-en til enkelpris (38 spor) er en gjennomgang av en del av det han har bedrevet, og den er derfor noe ujevn. Johansson svinger fra Beatles-orientert pop, via garasjerock og punk til et mer «lundellsk» uttrykk. Det gamle materialet med bandene Strindbergs og John Lenin er av mer kuriøs art i dag, mens låter som «Va?!», «Josef & Maria» og «Världens bästa dåliga exempel» fra «Flum» (1993) nok er det aller beste han har gjort. Hans fascinasjon for gruppa Sparks har dessuten ført til noen helt ok svenske versjoner av låter en del av dere vil nikke gjenkjennende til.

Hele Norges coronakart