Johan Theorin

Imponerende debut fra et svensk krimtalent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kurt Hanssen

kurhanss@online.no BOK: Høsten 1972 blir en fem år gammel gutt sporløst borte på den svenske øya Öland, og livet mister all mening for Julia, moren hans. Men mer enn tjue år senere skjer noe som gir henne et slags håp.

Tilfredsstiller

«Skumringstimen» er en imponerende debutroman, og uten tvil den beste nye svenske kriminalforfatter jeg har lest siden Stieg Larssons første bok for tre år siden.

Her snakker vi om en kriminalroman som tilfredsstiller på alle punkter, som oppfyller hvert eneste krav og ønske man måtte ha til ei bok i sjangeren. Den lever til og med opp til den forslitte «klarte ikke å legge den fra meg»-klisjeen.

Johan Theorin tegner med enkle, men sikre streker portrettet av moren til lille Jens. Hun lever et ynkelig liv i Göteborg, er utdannet til sykepleier, men er mest sykemeldt på grunn av psykiske problemer. Hun har en tung depresjon som hun tøyler med rødvin og enda mer rødvin, hun er tiltaksløs og lever delvis i en fantasiverden hvor Jens fremdeles lever.

Sandal i posten

Alt det forandrer seg brått når hennes far, Gerlof, ringer henne fra gamlehjemmet på Öland. Han har fått en guttesandal i posten, og tror den må ha tilhørt Jens. Han vil at Julia skal komme hjem til øya, og etter mye fram og tilbake bestemmer hun seg for å reise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer