TV 2

«Johanne» (51) ble oppsagt: - Kvinnediskriminerende

Sju års utdanning, 23 års erfaring. 51-åringen ble oppsagt fra TV 2. Ikke lang nok erfaring eller god nok teknisk kompetanse, hevder kvinnen er grunnen hun har fått.

RASER: Flere medarbeidere raser mot hvordan TV 2 behandler sine ansatte. Foto: Shad Madian / Dagbladet
RASER: Flere medarbeidere raser mot hvordan TV 2 behandler sine ansatte. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet fortalte denne uka om hvordan ansatte i TV 2 mener kanalen systematisk kvitter seg med medarbeidere over en viss alder – ofte kvinner.

Nå står den ene medarbeideren fram.

- Jeg er sint, raser «Johanne» til Dagbladet.

Hun ble oppsagt i forbindelse med etableringen av en ny markedsføringsavdeling i kanalen, hvor i hovedsak tre avdelinger ble slått sammen til én.

Johanne er ikke hennes ekte navn. Dagbladet kjenner hennes egentlige identitet.

Store prosjekt

I 1999 var «Johanne» ferdigutdannet etter sju år på høyskole og universitet – fire av dem hadde hun studert innen media og visuell kommunikasjon. I løpet av perioden hadde hun hatt et lite praksisopphold i TV 2.

- Da jeg kom inn i avdelingen tenkte jeg «Her vil jeg være. Det er dette jeg vil drive med», forteller hun.

Etter endt studier, hadde «Johanne» et lite frilansopphold i TV Norge, før hun returnerte til TV 2 hvor hun har vært siden. Først i sju år som frilanser – uten opphold –, deretter som fast ansatt.

FEIL: «Johanne» mener hun ble uriktig oppsagt fra TV 2. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FEIL: «Johanne» mener hun ble uriktig oppsagt fra TV 2. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Johanne» forteller at hun har elsket jobben sin som har bestått av mange forskjellige kreative oppgaver. Hun har jobbet med flere av de største produksjonene til TV 2 som «Skal vi Danse», «Jakten på Kjærligheten», «Idol» og «Hver gang vi møtes».

Grunnet hensyn til de andre ansatte i den opprinnelige avdelinga til «Johanne», har Dagbladet valgt ikke å navngi hvilken avdeling det er snakk om.

- Ble sjokkert

Etter å ha vært tilknyttet kanalen, og samme avdeling, i 16 år, ble «Johanne» spurt i 2015 om å flytte fra Bergen til Oslo fordi avdelingen hun jobbet i skulle gjennomgå en liten endring. «Johanne» sa seg villig til dette, selv om hun ikke hadde spesielt lyst, og hun tok med seg familien sin til hovedstaden. Ett barn måtte også bytte skole.

- Vi fikk beskjed om at hvis ikke to av oss ansatte ville flytte, så kom det til å bli en oppbemanning i Oslo og en nedbemanning i Bergen, hevder hun.

- Jeg ville ikke at noen av mine kollegaer skulle miste jobben, så jeg takket ja.

I hovedstaden fortsatte hun i samme stilling som hun hadde hatt i Bergen.

FLYTTING: «Bloggerne» ruller ut sin 17. sesong, og starter det hele med en opphetet diskusjon mellom Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl. Video: TV 2. Vis mer

«Johanne» har vært med på mange forandringer i kanalen, og da hun tidligere i år fikk vite at det skulle opprettes en ny markedsføringsavdeling, var hun ikke negativ.

- Jeg tenkte det skulle bli interessant med en forandring, forteller hun.

De ansatte fikk mulighet til å søke på ulike jobber som skulle besettes i den nye avdelingen, noe «Johanne» gjorde.

Da hun ble innkalt til et drøftelsesmøte, var hun ikke særlig bekymret. Hun var den fra sin avdeling med lengst ansiennitet, og «Johanne» hevder hun aldri har mottatt noen negative tilbakemeldinger fra sine sjefer.

- Jeg følte meg sikker på at jeg skulle få jobb. Jeg trodde vi skulle drøfte hvilken jobb jeg passet best til.

Men da det skulle vise seg at TV 2 hadde andre planer, forsto hun ingenting.

- Jeg ble rett og slett sjokkert, forteller hun.

- Jeg kunne ikke begripe hva som skjedde.

«Johanne» fikk beskjed om at hun midlertidig ikke fikk plass i den nye avdelingen.

Både klubblederen og andre ansatte har sagt til Dagbladet at de mener det ikke var en reell dialog om å endre på det midlertidige forslaget til ledelsen.

Dette mener TV 2 ikke stemmer. De har sagt at de har kjørt reelle drøftelsesmøter.

- Ble brukt mot meg

Dagbladet har fått tilgang til det som anigvelig er protokollen fra drøftelsesmøtet mellom «Johanne» og ledelsen, hvor det står beskrevet hva som er utvelgelseskriteriene. I dokumentet står det at ansiennitet skal i utgangspunktet vektlegges, men at kompetanseforskjeller vil kunne gi saklig grunn for å fravike. Det står også at sosiale forhold – altså spesielle konsekvenser av oppsigelse – vil også kunne tillegges.

«Johanne» er aleneforsørger for to mindreårige barn.

Sju års utdanning og 23 års erfaring fra kanalen er det hun sitter på.

I drøftelsesmøtet ble kompetansen til «Johanne» vurdert, og i den angivelige protokollen står det at den midlertidige begrunnelsen for at hun ikke fikk plass i den nye markedsføringsavdelingen, var at hun ikke har lang nok erfaring eller ikke har god nok teknisk kompetanse. Dette fatter ikke 51-åringen.

Hun forteller at hun har fått tilbakemeldinger på at hun kan bli mer teknisk oppdatert, men hevder at hun aldri har mottatt respons på at hun ikke kan gjøre det jobben krever.

TAKKET NEI: «Johanne» takket nei til sluttpakke. Hun mener hun har krav på jobb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAKKET NEI: «Johanne» takket nei til sluttpakke. Hun mener hun har krav på jobb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har tatt tak i det tekniske jeg ikke følte meg god på, og ba om kurs hos de på avdelinga som er flinke. Dette gjennomførte jeg også, hevder hun.

Hun anerkjenner likevel at hun hadde et teknisk problem på hjemmekontoret under pandemien, og at det kom en person hjem til henne for å se på problemet.

- Det viste seg at jeg hadde fått feil programvare fra TV 2. Dette ble brukt mot meg i drøftelsesmøtet, mener 51-åringen.

Både klubbleder og «Johanne» har etterspurt dokumentasjon og eller eksempler på hva TV 2 mener. Per dags dato de ikke mottatt noen.

Takket nei til sluttpakke

I møtet med ledelsen fikk «Johanne» spørsmål om hun kunne være interessert i å flytte tilbake til Bergen. Grunnet familiesituasjon var dette uaktuelt for henne. Hun fortalte også til TV 2 at hun ikke ønsker å jobbe turnus av samme årsak.

51-åringen forteller at det i møtet ble lagt fram et tilbud om sluttpakke. Det var hun ikke interessert i, da hun både mente hun har krav på jobb, samt at hun syntes den økonomiske kompensasjonen var for lav.

Omtrent ei uke etter møtet fant sted, hevder «Johanne» at hun fikk hun en telefon fra HR som ga beskjed om at hun var oppsagt.

BEKREFTER: Klubbleder Margrethe Håland Solheim bekrefter historien til «Johanne». Foto: Shad Madian / Dagbladet
BEKREFTER: Klubbleder Margrethe Håland Solheim bekrefter historien til «Johanne». Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- Jeg ringte så til klubblederen og sa at dette ikke var greit. Klubblederen ringte HR som benektet at de hadde sagt at jeg var oppsagt, forteller «Johanne».

Klubblederen, Margrethe Håland Solheim, bekrefter at hun mottok en telefonsamtale fra «Johanne», samt ringte HR tilbake.

- Akkurat hva som ble sagt i telefonsamtalen mellom HR og «Johanne» vet jeg ikke, men at hun oppfattet det som at hun var oppsagt, var tydelig, sier Solheim til Dagbladet og legger til:

- Til meg sa HR at de bare hadde gitt «Johanne» en oppdatering på situasjonen.

REAGERER: Leder for det svenske Centerpartiet, Annie Lööf, blir tydelig provosert av professor Jordan Peterson sine meninger om kjønnsforskjellen mellom menn og kvinner. Video: TV2 Vis mer

Ingen plass

Rundt ti dager etter at telefonsamtalen fant sted, dumpet en oppsigelse ned i e-post-innboksen hennes. Oppsigelsen har Dagbladet fått tilgang til.

Flere andre som ikke fikk tilbud om jobb i den nye avdeling, fikk tilbud om stillinger i andre avdelinger i kanalen. «Johanne» fikk ikke det.

- TV 2 mener altså at de ikke har bruk for noen av mine kvalifikasjoner. Ikke en eneste plass i kanalen, sier hun og rister på hodet.

Per dags dato er det over 10 stillinger i den nye markedsføringsavdelingen som er ubesatt.

Sarah Willand, direktør for markedsføring, organisasjon og kommunikasjon i TV 2, sier at på grunn av hensyn til personvern og taushetsplikt rundt enkeltsaker, kan de ikke kommentere påstandene «Johanne» kommer med. Willand ber derimot at svaret hennes trykkes i sin helhet.

- Vi forstår godt at endringer som dette er krevende for enkeltpersoner. For noen har det vært en ny start, mens andre har hatt det tøft. Og vi lærer av slike endringer. Selv om vi er trygge på at prosessen har vært korrekt, kommer vi ikke unna at det ofte er vanskelig for de som berøres. Heldigvis har vi klart å komme til enighet med de aller fleste, men dessverre ikke alle, sier hun.

FORSTÅELSE: Sarah Willand sier hun har forståelse for at enkelte opplever slike prosesser som vanskelige. Foto: Eivind Senneset / TV 2
FORSTÅELSE: Sarah Willand sier hun har forståelse for at enkelte opplever slike prosesser som vanskelige. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

- Kvinnediskriminerende

«Johanne» er ikke den eneste som ikke fikk innpass i den nye avdelinga. Noen har takket ja til stillinger i helt andre avdelinger i kanalen, flere har tatt sluttpakke, to har også blitt oppsagt.

Felles er at samtlige er rundt 40 år og eldre. Det er også en stor overvekt av kvinner.

I fjor gjennomgikk programavdelingen en liknende endring som «Johanne» og de andre har vært med på. Etter det Dagbladet kjenner til, var det kvinner på rundt 50 år og oppover som takket ja til sluttpakke.

«Johanne» mener TV 2 benytter slike prosesser til å kvitte seg med kvinner over en viss alder. Dette får hun støtte ifra flere andre ansatte.

RASER: Flere ansatte er svært misfornøyd med hvordan TV 2 har behandlet sine ansatte. Foto: Shad Madian / Dagbladet
RASER: Flere ansatte er svært misfornøyd med hvordan TV 2 har behandlet sine ansatte. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

- De tenker vel at man som kvinne over en viss alder ikke kan jobbe i kreative yrker, sier hun og trekker på skuldrene.

51-åringen legger til at hun synes TV 2 har gjort en god jobb etter metoo-oppgjøret.

- Men nå føler jeg at det de driver med er kvinnediskriminerende.

Dagbladet har stilt blant annet følgende spørsmål til TV 2:

«Hvorfor er det personer på rundt 40 og oppover - og flest kvinner - som ikke fikk plass i den nye avdelinga?» og «Diskriminerer dere kvinner?»

Sarah Willand og TV 2 har ikke svart på spørsmålene. De skriver i en mail til Dagbladet:

- Endringen vi gjør har vært etterspurt av mange internt over lang tid og er en viktig satsing for TV 2 for å kunne stå ut i en stadig tøffere konkurranse. Avdelingen er helt ny og vil også trenge kompetanse vi ikke har fra før av i TV 2 for å lykkes. Vi må tåle at ikke alle er fornøyde med resultatet. Men måten vi har gått frem har vært grundig drøftet med de tillitsvalgte siden slutten av januar, og vi har fått konstruktive og gode tilbakemeldinger underveis.

#METOO: Skuespilleren Alyssa Milano var den som startet fjorårets spredning av emneknaggen #metoo. Nå har hun publisert en video om temaet, som hun spilte inn for sin fire år gamle datter Elizabella Dylan. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

- Har kastet oss under bussen

«Johanne» er tydelig på at hun overhodet ikke bærer nag til de andre ansatte. Hun unner dem alt godt og jobbene de har fått. Det er ledelsen i TV 2 «Johanne» raser mot.

- De har kastet meg og andre svært dyktige medarbeidere under bussen.

Både hun og klubblederen har bestridt oppsigelsen. De mener den er ugyldig.

- Hadde det vært at jeg ikke var dyktig i jobben min, hadde det vært én ting. Men jeg vet jeg er kjempeflink, sier hun.

- Jeg forstår rett og slett ikke begrunnelsen til TV 2.

51-åringen forteller at hun har opplevd at TV 2 har hatt et stort hjerte, men legger til at hun har opplevd en gradvis endring de siste 9-10 åra.

- Nå har det blitt mye mer kynisme, forteller hun, og legger til:

- Selv om det fortsatt er mange fine folk der.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer