Johansen i Burma

«Vi må ikke la oss lures til taushet. Jeg ser helt klart poenget til Johansen om at må prioritere de skadelidende. Men Burma er et diktatur og landet er nå såpass presset internasjonalt at de har sluppet inn helpeorganisasjoner. Dette må vi utnytte til det fulle og forsøke å presse på så hardt vi kan for å tvinge landets ledelse til å overholde menneskerettighetene.

Christian Pettersen

«På papiret er dette gode og fornuftige holdninger. Problemet er bare at verden sjelden er så svart/hvit som skrift på et papirark. På sikt vil det antagelig gavne Burmas befolkning om omverdenen kjører ei knallhard linje overfor juntaen. Her og nå dreier det seg imidlertid om flere hundre tusen mennesker som kan omkomme om de ikke får akutt nødhjelp innen kort tid. Disse desperate menneskene er ikke tjent med prinsipprytteri, men med effektivt krisediplomati.

Om dette innebærer at en norsk statssekretær må legge prinsippene til side et par dager, uker eller måneder, får det heller være.

Sungame«Jeg misunner franskmennene en regjering med ryggrad til å si og stå for det de mener. Våre regjeringsfolk er tøffe i trynet på valgmøter og debattprogrammer her hjemme, men straks de skal ut i verden (Kina, Iran, Burma, osv) tør de ikke si noe. Den franske strategien er mye mer effektiv for å hjelpe folk i Burma, den tvinger tyrannene til å gi etter.

Terje«hva med å bombe fornuft i galningene, det funker jo som bare det i Irak og Afganistan....

lala