Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

John Arne Markussen slutter som sjefredaktør i Dagbladet

Går av etter sju år i sjefsstolen.

SLUTTER: John Arne Markussen er inne i sitt siste år som sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLUTTER: John Arne Markussen er inne i sitt siste år som sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Markussen er inne i sitt siste år som sjefredaktør i Dagbladet.

– For en tid tilbake varslet jeg konsernsjef Dag Sørsdahl, som også er styreleder, om at jeg hadde bestemt meg for at nok er nok. Jeg sa at jeg er inne i mitt siste år som redaktør, og at de burde begynne å tenke på hvem som skal overta etter meg, sier Markussen.

– Da jeg gikk til jobben i 2011 sa jeg at jeg hadde et perspektiv på jobben på tre til fem år. Nå er jeg inne i mitt sjuende år, og er 65 år i mai. Så da synes jeg at det er nok.

– Vanligvis er det øvre aldersgrenser på redaktører. Nå er tiden inne for å slippe andre til, sier Markussen.

Han er den lengstsittende sjefredaktøren i Dagbladet siden Arve Solstad.

– Bidratt til å redde Dagbladet

Han har foreløpig ikke bestemt seg for hva han vil gjøre etter at han slutter i jobben som redaktør i Dagbladet, men han sier at han ikke har planer om å bli pensjonist.

KONSERNSJEF: Dag Sørsdahl i Aller. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
KONSERNSJEF: Dag Sørsdahl i Aller. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

Dag Sørsdahl, konsernsjef i Aller, sier at det at Markussen nå er inne i sitt siste år som redaktør er en del av en naturlig prosess.

– Det er helt naturlig. John Arne blir 65 år i mai. I andre mediehus har de en praksis med at ansvarlig redaktører går ved 60 eller 62 år, sier han.

– John Arne har gjort en fabelaktig jobb og bidratt til å redde Dagbladet. Før Aller kjøpte Dagbladet i 2013 var avisa økonomisk presset i en lengre periode. Der vi er i dag har vi snudd det, sier han, og legger til at Dagbladet også har vunnet flere Skup-priser for sin journalistikk.

Markussen var tidligere i år nominert til prisen Årets redaktør av Oslo redaktørforening. Juryen begrunnet nominasjonen med at Markussen har fokusert hardt og med tyngde på journalistikk og etikk.

«En imponerende rekke saker og priser for undersøkende journalistikk er blitt resultatet. Det siste året topper han det hele med avisas beste økonomiske resultat noensinne», skrev juryen i sin begrunnelse.

Begynte som sommervikar

Markussen har solid erfaring i Dagbladet. Markussen begynte i avisa i 1977, som sommervikar i nyhetsavdelinga, og ble fast ansatt i 1979.

Han har vært korrespondent i Tromsø, London og New York, og har ledet Dagbladets nyhetsavdeling og vært nyhetsredaktør.

Før han ble sjefredaktør i 2011, satt han i sju år som konsernredaktør for Berner Gruppen, der han jobbet med strategi og forretningsutvikling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!