<div>- NULL SIKKERHET: Komiker Einar Tørnquist (til venstre) gir makker John Brungot ei hand å holde. De to skal ta for seg ukas største nyhetshendelsene i sitt nye direktesendte humorprogram. Foto: Thomas Rasmus Skaug
 / Dagbladet</div>
- NULL SIKKERHET: Komiker Einar Tørnquist (til venstre) gir makker John Brungot ei hand å holde. De to skal ta for seg ukas største nyhetshendelsene i sitt nye direktesendte humorprogram. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Vis mer

- John Brungot har laget noe helt fra bunnen, og så er vi dumme nok til å kjøre det direkte og live

John Brungot og Einar Tørnquist skal ta tempen på nyhetsuka i det nye TV 2-programmet «Live på direkten».

(Dagbladet): - Det lages mye trygg og drøvklippet humor om dagen. Vi vil se litt tilbake og hente fram den retro, direktesendte moroa. Der er det potensial, og det er lenge sida vi har sett et sånt program, forteller komiker, skuespiller og programleder John Brungot («Torsdag kveld fra Nydalen») til Dagbladet.

«Live på direkten» får premiere på TV2s hovedkanal torsdag 25. august og er ifølge den, snart, tidligere allmennkringkasteren et ukeaktuelt livehumorshow.

- Ingen sikkerhet

- Dette går så live som det er mulig, uten sikkerhetsnett eller noe vi kan redde i klippen, så her står mye på spill, sier humorsjef i TV2, Alice Sommer, til Dagbladet.

Sammen med et kobbel av besøkende komikere skal John Brungot og hans makker og «glade kusk», Einar Tørnquist («Tørnquistshow», «Ramm og Tørnquist»), dra norske seere gjennom nyhetsuka.

«GLAD KUSK»: Einar Tørnquist er Brungots nummer to.
Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
«GLAD KUSK»: Einar Tørnquist er Brungots nummer to. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg er Johns sparringspartner. Jeg finner kontrastene i nyhetssakene, legger opp pasningen og sørger for at han setter skuddet i krysset, forteller referanseglade og fotballinteresserte Tørnquist.

- Så dere skal dere lage «Nytt på nytt»?

- Nei, nei, det er ikke et panelshow, men et sketsjeshow. Det skal gå live på torsdager og har en klar ferskvarekvalitet. Vi har helt andre vitser og ønsker ikke å gå i næringa til «Nytt på nytt» i det hele tatt, sier Brungot.

Han får støtte av humorsjefen.

- «Live på direkten» er ikke likt noe annet som går på tv, og det er det attraktive med programmet. John har laget noe helt fra bunnen, og så er vi dumme nok til å kjøre det direkte og live, da må det bli bra, sier Sommer.

Dropper parykker

Einar Tørnquist lover at programmet ikke har ambisjoner om å hente inn seriøse kommentatorer og kjedelige eksperter til å traktere nyhetsbildet.

- Det er viktig å understreke at dette er et tøyseprogram, bare uten parykkene. Vi skal ha det gøy med det som har skjedd i løpet av uka og kombinerer det med forhåndsinnspilte videoinnslag, tilføyer komikeren.

I SJEFSSTOLEN: John Brungot skal lede «Live og direkte».
&nbsp;Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SJEFSSTOLEN: John Brungot skal lede «Live og direkte».  Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Live på direkten» produseres av produksjonsselskapet Monster på oppdrag fra TV2.

- Vi har jo en historie for humor på torsdager klokka 21.40, og John er en av dem som har vært med på å bygge den posisjonen med «Torsdag kveld fra Nydalen». Einar har også vært der med «Ramm og Tørnquist», så dette er to viktige og spennende TV2-profiler som nå jobber sammen som tospann for første gang, sier Sommer.

Humorforsker og førsteamanuensis ved kommunikasjonsskolen Westerdals, Kai Schwind, tror konseptet har potensial.

- Dagens TV-publikum er både vant til og kjent med en viss «redigert estetikk» fra dagsaktuelle, men allikevel forhåndsinnspilte humorprogrammer. Humor som er fremført live på scenen oppleves ofte som mer direkte og uforutsigbar. Det skaper en spenning mellom humoristene og publikum, og det står mer på spill, sier Schwind.