Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

John Christian Elden om «Åsted Norge»: - Min oppgave er å være djevelens advokat

Den profilerte advokaten var skeptisk til å være med i programmet.

«ÅSTED NORGE»:  Advokat John Christian Elden var skeptisk til å delta i TV2-programmet «Åsted Norge».  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
«ÅSTED NORGE»: Advokat John Christian Elden var skeptisk til å delta i TV2-programmet «Åsted Norge». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I «Åsted Norge» prøver TV 2 ved hjelp av eksperter som tidligere polititopp og krimforfatter Hanne Kristin Rohde og en av Norges mest profilerte advokater John Christian Elden å oppklare uløste forbrytelser.

Etter første episode syns Elden det var gøy å være med, men har innrømmer gjerne at han var skeptisk i starten.

Sterkt politifokus - Etter gårsdagen viste deg seg at det gikk veldig greit. Programmet har et sterkt politifokus, og det er viktig å få dratt det hele ned på jorda og vise at det er flere sider av saken også på dette stadiet. Min oppgave blir på den måten å være djevelens advokat og være kritisk til det som løftes fram. Ville programmet tåle dette, spurte jeg meg selv. Derfor var jeg kritisk i starten, sier Elden til Dagbladet.

Hele 576 000 seere så gårsdagens premiere og programmet fikk dermed markedsandel på 33 prosent.

Dagbladets anmelder, Tom Stalsberg, mener serien er lovende og ga «Åsted Norge» terningkast fire etter gårsdagens premiere.

Stjålne kredittkort En av sakene fra gårsdagens sending var om to menn som øyensynlig rundlurer eldre damer og tapper kontoene deres. Ifølge politiet samarbeider de to om å følge etter en eldre, enslige kvinner hjem fra butikken, for å deretter tappe bankkontoene deres.

- Det at disse stjeler eldre damers kredittkort er politiets vinkling. Men det eneste vi faktisk vet er at de har brukt noen kredittkort som er tatt fra eldre damer. Men hvordan har de egentlig fått tak i kortene? Hvor komme de fra? Det er ikke nødvendigvis slik at disse to mennene stjeler fra eldre damer, selv om de nødvendigvis er involvert og kan gi politiet nyttig informasjon sier Elden.

Programmet er laget i samarbeid med politiet og underveis kan seerne ringe inn tips til de uløste sakene. Kanalen fikk inn over 200 tips under premieren.

Ifølge TV 2 karakteriserer politiet flere av tipsene som svært lovende.

- Over 200 tips i så viktige saker er veldig bra. Vi håper disse tipsene nå kan bidra til å løse sakene, sier programdirektør i TV2, Jarle Nakken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media