- John Cleese idiot

Kona til rollemodellen i John Cleese' humorserie «Hotell i særklasse» er ikke spesielt glad i opphavsmannen.

- Mannen min var ingen Basil Fawlty. Han var en gentleman og en veldig modig mann, sier den 87-årige kona til Donald Sinclair. Fawlty Towers, serien om den noe eksentriske hotelleieren, skal være bygget på et opphold John Cleese hadde på sinclairfamiliens hotell i Torquay. I tredve år har familien nektet å kommentere serien, men nå tar altså den gamle fruen bladet fra munnen.

- Vår familie har fått lide på grunn av dette alt for lenge, og nå er det på tide at sannheten kommer fram, sier hun i følge Expressen.

- Jeg betrakter John Cleese som en idiot. Han har latterliggjort min familie og tjent penger på det, raser hun til Daily Telegraph.

En av historiene som verserer om Donald Sinclair forteller om en ganske merkelig oppførsel. Han skal ha fått det for seg at det lå en bombe i John Cleese' koffert, og kastet den utfor et stup. Men dette betegner fru Sinclair som drittprat.

- Noe sånt har aldri funnet sted, det finnes ikke engang et stup i nærheten av hotellet.

Det som derimot er sant, er at hotellet hadde en utenlandsk vaktmster ansatt ved hotellet på den tiden John Cleese bodde der, og at det var hun som var den egentlige sjefen ved hotellet. Men virkeligheten stemmer ikke med seriens karakterer hevder hun.

- Jeg antar at Sybil skulle forestille meg, og det er sant at jeg var sjefen, men så slem var jeg virkelig ikke, sier hun.

KLASSETOSK:Hotellvert Cleese satte Faulty Towers på hodet.