John Cleese-show får verdenspremiere i Oslo

Norgesturné i oktober.

POPULÆR: John Cleese har premiere på sitt nye show i Oslo i oktober. Her promoterer han et tidligere show i Australia i 2006. Foto: SCANPIX / REUTERS/Will Burgess
POPULÆR: John Cleese har premiere på sitt nye show i Oslo i oktober. Her promoterer han et tidligere show i Australia i 2006. Foto: SCANPIX / REUTERS/Will BurgessVis mer

|||(Dagbladet.no): John Cleese (69) har lagt verdenspremieren på sitt nye enmannsshow til Oslo. Fredag 2. oktober står komikeren, kjent fra blant annet Monty Python, på scenen i Oslo Konserthus.

Deretter går ferden til fem andre norske byer, før han er tilbake i konserthuset 10. oktober. Siden fortsetter han i USA.

- Det er litt tilfeldig, men veldig moro at verdens kanskje største komiker skal åpne den nye turneen sin i Oslo, sier Kjetil Kristoffersen, daglig leder i arrangøren Publicom, til Dagbladet.

Showet har fått tittelen «En latterlig kveld med John Cleese», og vil inneholde klipp og historier fra hele livet til den britiske humorkongen.

- Det blir nesten en helaften, to ganger 45 minutter, og vil bli en reise i hele hans karriere. Dette er en stor begivenhet for alle som er interesserte i komikk, mener Kristoffersen.

Cleese ble internasjonalt kjent som medlem av gruppa Monty Python, og gjennom TV-serien «Hotell i særklasse». Siden har han spilt i en lang rekke filmer og TV-serier. Deriblant som spøkelset Nesten-hodeløse Nikk i Harry Potter-filmene.

Billettsalget til enmannsshowet starter i morgen.