John Fogerty

Trivelig, men ikke nyskapende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: John Fogerty skapte med Creedence Clearwater Revival en egen, meget lett gjenkjennelig og populær sjanger, og et tilsynelatende utømmelig reservoar av varianter over samme musikalske tema: hardtslående rock’n’roll med inspirasjon fra sumpene i Mississippi. Med en sang som «Who’ll Stop The Rain» protesterte gruppa mot Vietnamkrigen, og den idealistiske antikrigsholdningen har ikke endret seg. Denne plata åpner med en tekst i «Imagine»-sjangeren. «Don’t You Wish It Was True» handler om å drømme og fred på jord. Videre synger Fogerty om revolvermenn og cowboys, om «summer of love» i 1967 i San Francisco og om sin egen fordums rockgruppe i «Creedence Song».

Plata er definitivt lagd i ånden etter Creedence, nesten hver eneste låt synes inspirert av gruppas repertoar. «Creedence Song» handler om hvordan det alltid er like populært når han drar en Creedence-sang under en konsert, noe mange pubrockband kan skrive under på. Fogerty er altså helt ferdig med å frigjøre seg fra sin egen fortid. Sangene er skrevet med 40 års rutine i ryggen, men med visse unntak, særlig den høytidelige «The River is Waiting», faller låtene inn i skyggen av fortida. Mest mimring, med andre ord, fra en stemme som minner en om hvor fantastisk denne gruppa var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer