John G. Bernander skal lede Widveys prestisjeprosjekt

Skal skape norske kulturutøvere i verdensklassen.

STYRELEDER I dag ble det klart at John G. Bernander skal få ansvaret med å lede Talent Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STYRELEDER I dag ble det klart at John G. Bernander skal få ansvaret med å lede Talent Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under presentasjonen av statsbudsjettet ifjor høst kunngjorde kulturminister Thorhild Widvey at hun vil lage en Olympiatoppen-kopi til kulturlivet. Hun døpte programmet Talent Norge.

På en pressekonferanse idag presenterte Widvey styret som skal få ansvaret med å lede den blå-blå talentsatsinga. John G. Bernander blir styreleder.

- Takk for tilliten. Vi setter pris på at statsråden skal følge med på det vi gjør. Veldig glad for styret, tror vi får det gøy sammen, sier Bernander.

- Viktig med en styreleder med erfaring fra næringslivet Widvey uttalte under pressekonferansen at Talent Norge er et flott eksempel på samarbeid mellom det offentlige og private.

- Skal man lykkes krever det mye og tilpasset øving. Dette er vår oppmuntring til dem som vil satse på sitt spirende talent, sier statsråden.

Hun utdyper valget av styreleder overfor Dagbladet:

- Det var viktig å ha en styreleder som hadde erfaring fra næringslivet. Bernander har også ledet Norges viktigste kulturinstutisjon, som også er viktig i denne sammenhengen, sier hun til Dagbladet, og innrømmer at hun ikke skal blande seg i driften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.