John Goodman - god mann for Zwart

Den norske filmregissøren Harald Zwart har sikret seg nok et stort stjernenavn på rollelisten til sin amerikanske debutfilm. Nå er komiker- og karakterskuespilleren John Goodman klar for en rolle i filmen.

John Goodman er å regne som en av de virkelig store Hollywood-stjernene. Han har over 20 års fartstid som skuespiller, og har spilt i nærmere 50 filmer. I tillegg har han vunnet flere prestisjetunge priser, blant annet en Golden Globe-statuett. På den annen side har han vært nominert hele ni ganger til en Emmy-pris, men aldri vunnet.

Superfan

Goodman har vært en av Harald Zwarts personlige favorittskuespillere i mange år. Derfor var det ekstra stas for nordmannen å sikre seg underskriften til Goodman for «One Night at McCools».

- Han er den beste jeg kunne fått til rollen som politimannen Dehling i filmen, sier Harald Zwart.

Lokalkjent

Goodman har tidligere spilt sentrale roller i filmer som «Barton Fink», «Den store Lebowski», han spilte Fred Flintstone i filmen «The Flintstone» og han var John Belushis erstatter i oppfølgeren til «The Blues Brothers», som kom på kino i fjor. I tillegg spilte Goodman ektemannen til Roseanne Barr i tv-komedien «Roseanne» i ni år.

Innspillingen av «One Night at McCools» starter i midten av neste måned i Los Angeles, og handlingen utspiller seg i den amerikanske byen St. Louise. 47 år gamle John Goodman er selv født i St. Louise, og han skulle dermed ha få problemer med å snakke dialekten fra området i filmen.

Knallstart

- «One Night at McCools» er en svart komedie og handler om hvilken makt kvinner har over menn, og hvordan forskjellige mennesker kan se forskjellig på virkeligheten, forklarte Zwart tidligere i sommer.

Harald Zwart kan ikke drømme om en bedre start i Hollywood enn den han har fått. Tidligere i sommer har sterke og kjente skuespillernavn som Michael Douglas, Liv Tyler og Matt Dillon sagt ja til roller i filmen til nordmannen.

- Både produsenter, stab og skuespillere er alle sympatiske og har mye erfaring, så det går veldig bra, sier Harald Zwart som har flyttet til Hollywood sammen med sin kone.

Filmen er ventet på kino i USA neste vår, og Zwart kan regne med en kjempelansering, kanskje på en av de store internasjonale filmfestivalene, som Cannes i Frankrike.

SA JA: John Goodman skal spille i Zwarts amerikanske debutfilm.