Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

John Green gjør angst og tvangstanker til litteratur

Første ungdomsroman siden «Faen ta skjebnen».

POPULÆR: Amerikanske John Green er særlig kjent for ungdomsromanene «Faen ta skjebnen» og «Papirbyer». Foto: NTB SCANPIX
POPULÆR: Amerikanske John Green er særlig kjent for ungdomsromanene «Faen ta skjebnen» og «Papirbyer». Foto: NTB SCANPIX Vis mer

En helt ny ungdomsroman av John Green er en aldri så liten begivenhet. Gyldendal har oversatt flere av bøkene hans til norsk de siste åra, men alle har vært skrevet før kjempesuksessen «Faen ta skjebnen» (2013).

«Skilpadder hele veien ned» er hans første roman siden det store gjennombruddet. Den har tatt seks år å skrive, og er etter alt å dømme et svært personlig prosjekt.

Romanen handler om 17-årige Aza, som sliter med såkalt obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Små hverdagshendelser kan når som helst føre henne inn i en angstfylt tankespiral som stenger alt annet ute. Hun er livredd for sykdom og bakterier, og aller mest den svært sjeldne og dødelige bakterien C.diff., som enkelte har blitt smittet av på sykehus. At tankene, og alt de får henne til å gjøre, er irrasjonelle, er hun fullt klar over, men de er så altoppslukende at det ikke spiller noen rolle.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?