­

John Hart går seg vill i sin egen litterære hengemyr.

Forvirringens testament.

NYDELIG NATUR: Hart leverer nydelige naturskildringer, og viser en detaljkunnskap om fugle- og dyreliv som få forfattere har. Foto: Font forlag
NYDELIG NATUR: Hart leverer nydelige naturskildringer, og viser en detaljkunnskap om fugle- og dyreliv som få forfattere har. Foto: Font forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Mørkets testament» («The Hush») blir markedsført som en frittstående oppfølger til John Harts bestselgende thriller «The Last Child» fra 2009. Sistnevnte kom på norsk i 2010 under tittelen «Det siste barnet». Også her hjemme ble denne boka en suksess. «Mørkets testament» har derfor vært etterlengtet av mange. Mange er nok også de som kommer til å føle seg grundig snytt under lesingen av Harts nye roman.

Det siste barnet

Men først et par ord om «Det siste barnet», som man absolutt bør ha lest før man går løs på «Mørkets testament». Her møter vi den tretten år gamle Johnny Merrimon, og bestekompisen hans, Jack. Johnnys tvillingsøster Alyssa har forsvunnet under mystiske omstendigheter, og familien har gått fullstendig opp i liminga. Faren har dratt sin vei, og i hans sted troner nå en vaskekte psykopat som denger både gutten og mora. Johnny kapsler seg inn i en slags selvkomponert naturreligion, og i en blind tro på at søsteren hans lever et sted der ute i elendigheten. Det er ikke vanskelig å finne svakheter i denne romanen, men jammen vet Hart hvordan man smir en skikkelig pageturner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer