John Kerrys «bråkete» fortid

Etter å ha flytta fra Norge, dro presidentkandidaten hjem for å spille i band. Hør lydklipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«John Kerry - bass player. Resident in Oslo, Norway», (John Kerry, bassist. Bosatt i Oslo, Norge) står det å lese på omslaget til originalversjonen av plata «The Electras» fra 1962.

Enkelte har stusset over Kerrys påståtte norske tilhørighet, men Kerrys far jobbet faktisk ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Og Kerry bodde i en periode selv i hovedstaden.

Nå skal The Electras utgi sitt første og eneste album på nytt, melder AP.

Damemagneter

John Kerry blir ofte beskyldt for å være dødsens kjedelig, men det var han definitivt ikke som ung, ifølge tidligere bandkamerater.

Riktignok var han ingen stor bassist, men det var heller ikke poenget, mener pianist Jack Radcliffe. Bandmedlemmene traff hverandre på privatskolen St. John's i New England.

- John bare stod der. En høy og kjekk fyr med en bassgitar, det var det vi trengte. Hele ideen med bandet var å skaffe seg damer, sier Radcliffe til Washington Post.

- Vi bråka fælt, sier Kerry til AP - i et aldri så lite anfall av overdrivelse. Bandet spilte nemlig ganske pen og pyntelig college-rock innpakket i en pusete 60-tallsestetikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer