John Kerrys «bråkete» fortid

Etter å ha flytta fra Norge, dro presidentkandidaten hjem for å spille i band. Hør lydklipp.

«John Kerry - bass player. Resident in Oslo, Norway», (John Kerry, bassist. Bosatt i Oslo, Norge) står det å lese på omslaget til originalversjonen av plata «The Electras» fra 1962.

Enkelte har stusset over Kerrys påståtte norske tilhørighet, men Kerrys far jobbet faktisk ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Og Kerry bodde i en periode selv i hovedstaden.

Nå skal The Electras utgi sitt første og eneste album på nytt, melder AP.

Damemagneter

John Kerry blir ofte beskyldt for å være dødsens kjedelig, men det var han definitivt ikke som ung, ifølge tidligere bandkamerater.

Riktignok var han ingen stor bassist, men det var heller ikke poenget, mener pianist Jack Radcliffe. Bandmedlemmene traff hverandre på privatskolen St. John's i New England.

- John bare stod der. En høy og kjekk fyr med en bassgitar, det var det vi trengte. Hele ideen med bandet var å skaffe seg damer, sier Radcliffe til Washington Post.

- Vi bråka fælt, sier Kerry til AP - i et aldri så lite anfall av overdrivelse. Bandet spilte nemlig ganske pen og pyntelig college-rock innpakket i en pusete 60-tallsestetikk.

To versjoner

«The Electras» var lenge et ettertraktet samlerobjekt, som gikk for flere tusen dollar på auksjonsnettstedet Ebay. For en stund siden ble plata utgitt på nytt, men nå som Kerry har blitt presidentkandidat har interessen tatt helt av.

Ifølge AP vil skiva derfor bli utgitt i to versjoner i disse dager - én for republikanere og én for demokrater. I sistnevnte versjon går overskuddet rett til Kerrys valgkampkasse.

Washington Post skriver at plata neppe er noe presidentkandidaten bør basere valgkampen sin på, men at den ikke kommer til å ødelegge for ham heller. Den låter helt greit, med andre ord.

Du kan jo dømme selv. MP3er finner du her og her.

ROCKEKANDIDATEN: John Kerry og John Lennon møttes på 70-tallet.