John Lennons halvnorske halvsøster

John Lennon brukte flere år av sitt liv i forsøket på å oppspore sin ukjente halvsøster, uten å lykkes. Nå, 18 år etter hans død står hun fram. Hun heter Ingrid Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er den britiske avisen The Sun som forteller den utrolige historien om Lennons forsvunne halvsøster med norsk adoptivfar.

19. juni 1945 fødte Julia Lennon en datter, som hun kalte Victoria Elizabeth Lennon. Da hadde hun allerede en fire år gammel sønn, John. Victoria ble adoptert bort til den norske sjømannen Peder Pedersen (38) og hans engelske kone Margaret (24), som ga sin datter det nye navnet Lillian Ingrid Maria Pedersen.

Siden 1966 har Ingrid Pedersen (53) visst hvem hun er søsteren til. Likevel har hun holdt seg i skyggen av respekt for adoptivmoren.

Lette desperat

John Lennon ble klar over Ingrids eksistens omtrent da Beatles fikk sitt gjennombrudd, og leide private etterforskere i både Storbritannia og Norge i et helhjertet forsøk på å finne henne. Han skrev også en sang om henne, «You've got to hide your love away».

Lennon visste imidlertid ikke at søsteren hadde fått nytt fornavn, og lette etter Victoria Pedersen. Dermed var jakten håpløs. Etter to år ga han opp, ironisk nok på de tider Ingrid fikk vite sannheten.

Ingrids frykt for å såre moren hvis hun begynte å lete etter familien sin var på sin side så stor at hun selv sverget på å vente til etter at moren var død. Margaret var redd for at Ingrid skulle forlate henne til fordel for berømmelsen som omga The Beatles.

For bare fem uker siden døde Margaret av hjerteinfarkt. Midt i sorgen er Ingrid også lettet.

- Endelig kan jeg fortelle hvem jeg er. Den lille søsteren John elsket, men ikke fant, sier Ingrid Pedersen til The Sun.

Skjult skatt

Ingrid fikk vite om sin bakgrunn da hun skulle gifte seg i 1966, og derfor måtte ha fødselsattesten sin. Først da fortalte moren sannheten.

- Jeg må si det nå. Du er adoptert. Og du er John Lennons halvsøster, gjengir hun til The Sun. Siden ble det ikke sagt mer om saken i familien Pedersen. De kunne sitte sammen og se siste nytt om The Beatles på tv uten at noen nevnte slektskapet med ett ord.

Det var først i 1996 Ingrid tok mot til seg og fikk den endelige bekreftelsen på slektskapet med Lennon. I et ubevoktet øyeblikk lette hun i familiens papirer i et skrin i morens klesskap. På et gulnet adopsjonspapir fra en domstol i Liverpool fant hun det hun lette etter. Navn, fødselsdato og tre ord hun hadde lengtet etter å se; Victoria Elizabeth Lennon. I papirene stod også Julia Lennon oppført som mor, og bekreftelsen på det nye navnet.

- Da kom tårene, jeg var helt sikker på at det var sant. John Lennon var min storebror. Det var som å finne en skjult skatt, sier hun til The Sun.

For sent

Men det var 18 år for sent til å møte sin halvbror. Lennon ble drept av en gal beundrer i desember 1980. En lamslått Ingrid måtte innse at det ikke skulle bli noe møte. Nå leter hun etter to halvsøstre, som begge ble funnet av broren men ingen lenger vet hvor er. Heller ikke Ingrids antatte far har latt seg oppspore, men hun ønsker også å møte Lennons enke, Yoko Ono, og Johns sønn Julian Lennon. Julia Lennon døde i 1958.

Ingrid Pedersen har i flere år jobbet som kontorassistent på Princess Annes sykehus i Southampton. Det lykkes ikke NTB å få tak i henne mandag.

- Vi kan bekrefte at Ingrid Pedersen jobber her, og at hun har gjort det i flere år. Hun er for øyeblikket på en ukes ferie sammen med The Sun etter det jeg har forstått, sier en pressetalskvinne ved sykehuset til NTB. Ingen av Pedersens slektninger var heller tilgjengelige for kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer