John Olav Nilsen fikk redusert straff

Er likevel skuffet - hadde håpet på full frifinnelse.

HALVERT: John Olav Nilsen slipper unna med 30 dager betinget og 30 dager ubetinget fengsel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HALVERT: John Olav Nilsen slipper unna med 30 dager betinget og 30 dager ubetinget fengsel. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Artisten John Olav Nilsen får delvis medhold i Gulating lagmannsrett og redusert straffen han ble idømt for vold, tyveri og narkotikaforbrytelser i Bergen tingrett i februar. Det skriver Nettavisen.

Nilsen ble opprinnelig dømt til 60 dagers ubetinget fengsel etter at tingretten fant det bevist at Nilsen og en kompis slo og sparket en 29 år gammel mann inne på en kiosk i Bergen natt til 2. september i fjor.

På grunn av politiets lange behandlingstid er straffen nå halvert til 30 dager betinget og 30 dager ubetinget fengsel.

- Dersom ikke deler av dommen ble gjort betinget ville det vært et brudd på Den europeiske menneskerettighetskonvesjonen, mener Nilsens advokat Linda Ellefsen i Advokatfirmaet Elden.

- Politiet har brukt 9 måneder fra saken ferdig etterforsket til det ble tatt ut tiltale. Så gikk det ytterligere 7 måneder før saken kom opp i tingretten, sier hun.

John Olav Nilsen er allerede frifunnet i Høyesterett for narkotikadelen av dommen, siden stoffet som ble funnet på hans person i forbindelse med voldsepisoden ikke ble analysert av politiet.

Rockemusikeren, som mottok Spellemannprisen for debutplata «For sant til å være godt» i 2010, er likevel skuffet. Han prosederte på frifinnelse, siden han mener det var den fornærmede i saken som startet slåssingen.

- Vi mener at det er fornærmede som starter basketaket og initierer fysisk kontakt, og at det dermed bare dreier seg om gjengjeldelse av fornærmedes utfall mot min klient, sier Nilsens advokat Linda Ellefsen til Dagbladet.

- Lagmannsretten utelukker ikke dette i avgjørelsen, men vi har ikke fått medhold i at det er av en slik karakter at det frifinner. Nilsen er skuffet, sier Ellefsen.

En eventuell anke til Høyesterett skal advokaten diskutere med Nilsen etter at de har hatt tid til å studere lagmannsrettens avgjørelse.