Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

John Surman/ Jack DeJohnette

Blåser-verk som mister oppdriften.

CD: Inspirert av FNs Menneskerettighetserklæring kommer John Surmans verk «Free and Equal» i et konsertopptak fra London. Surman (sopran- og barytonsaksofon, bassklarinett) og Jack DeJohnette (piano, trommer) har med seg det klassiske messingensemblet London Brass, og de ti blåserne spiller de ofte koralinspirerte arrangementene med ledig presisjon.

Surman og DeJohnette improviserer mindre enn vanlig, men likevel nok til at det timelange, samtidsmusikalske verket får klare trekk av moderne jazz.

Etter en fin første halvtime med flere Surman/DeJohnette-duetter rammes etter hvert «Free and Equal» av en viss mangel på melodisk og dynamisk utvikling. Musikken begynner å jakte på sin egen hale, og først i sluttsatsen kommer løftet. Messingfans vil muligens høre det annerledes, selv foretrekker jeg Surman/DeJohnette som på deres forrige CD, «Invisible Nature».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling