... OG EN FLASKE MED ROM: Johnny Depp (55) har spilt Kaptein Jack Sparrow i fem filmer. Nå er det slutt. Foto: NTB Scanpix / Disney.
... OG EN FLASKE MED ROM: Johnny Depp (55) har spilt Kaptein Jack Sparrow i fem filmer. Nå er det slutt. Foto: NTB Scanpix / Disney.Vis mer

Johnny Depp er ute av «Pirates of The Caribbean»-serien

Den populære filmserien fortsetter uten 55-åringen.

Skuespiller Johnny Depp (55) kommer ikke til å spille i framtidige filmer i Disney-serien «Pirates of The Caribbean». Dette melder The Guardian.

I et intervju med Daily Mail TV, bekrefter manusforfatter Stuart Beattie at skuespillerens tid som piraten Kaptain Jack Sparrow er over.

- Han har gjort karakteren til sin egen, og nå er den vel det han er mest kjent for, sier han.

- Barn og unge over hele verden elsker Jack Sparrow. Det har vært flott for både ham og oss. Jeg er veldig fornøyd med det.

Depp har spilt den veivende og alkoholiserte antihelten i fem filmer over femten år, seinest i filmen «Dead Men Tell No Tales» fra i fjor.

Starter på nytt

Forrige uke ble det ifølge Forbes klart at Disney vurderer å «reboote» serien - altså starte på nytt med nye skuespillere - med «Deadpool»-manusforfattere Rhett Rhese og Paul Wernick bak spakene.

- Du vet hva ordtaket sier: «Ikke gråt fordi det er over, smil fordi det skjedde», sier Beattie videre.

- At de lager en reboot, betyr at vi har skapt noe verdt å reboote. Det er en ære.

Depp er ellers å se på det store lerretet i «Harry Potter»-spin-offen «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald».

Etter at Depps ekskone Amber Heard anklaget ham for vold i 2016, har rollen hans i «Fantastic Beasts»-filmene blitt sterkt kritisert. Depp nekter for alle anklager.

I juli ble han også gjenstand for et søksmål, etter at han angivelig slo en ansatt på settet til en film om drapet på rapperen The Notorious B.I.G. En måned seinere ble prosjektet lagt på is.

Får støtte

Regissør David Yates og forfatter J.K. Rowling er blant dem som har forsvart Depp. På sin hjemmeside skriver Rowling:

«Basert på vår forståelse av omstendighetene, er filmskaperne og jeg ikke bare komfortable med å holde oss til vår opprinnelige rollebesetning, men genuint glade over å ha Johnny med som en av hovedrollene i filmene».

Depp sier til The Independent at forfatteren har sett bevisene i saken, og at hun mener han er falskt anklaget.

- Det er derfor hun har støttet meg offentlig. Hun ville ikke uttalt seg som hun gjør om hun ikke kjente sannheten, sier han.

«Pirates of The Caribbean»-filmene er basert på attraksjonen med samme navn i Disneyland, California. Den første filmen, «The Curse of The Black Pearl», kom ut i 2003. Her spilte Depp side om side med Keira Knightley, Orlando Bloom og Geoffrey Rush.