SNAKKER OM TRUMP: Under en opptreden på en drive-in-kino i Glastobury i England, skulle Depp introdusere filmen «The Libertine». Men etter å ha besvart noen spørsmål fra de 1500 frammøtte, begynte Depp å snakke om USAs president Donald Trump. Video: NME Vis mer

Johnny Depp fleipet om Trump-attentat: - Når ble en president sist drept av en skuespiller?

- Kanskje det er på tide, sa skuespilleren.

(Dagbladet): Johnny Depp, en av verdens største og mest kjente skuespillere, har vært i vinden den siste tiden. Men ikke for bare sine skuespillerprestasjoner, snarere for søksmål, skilsmisse og anklager om partnervold.

Og nå får Depp igjen presseoppslag som dreier seg om andre ting enn hans prestasjoner på det store lerretet.

Attentat-fleip

Under en opptredene på en drive-in-kino i Glastobury i England, skulle Depp introdusere filmen «The Libertine». Men etter å ha besvart noen spørsmål fra de 1500 frammøtte, begynte Depp å snakke om USAs president Donald Trump, skriver BBC.

- Dette er et spørsmål, jeg insinuerer ingenting, sa Depp, før han la til at «dette kommer til å komme i mediene».

- Det kommer til å bli fryktelig. Jeg liker at alle dere er en del av det. Når var den siste gangen en skuespiller drepte en president? spurte Depp.

Svaret på det er 1865. Skuespilleren John Wilkes Booth skjøt og drepte president Abraham Lincoln på Fords teater i Washington.

- Også vil jeg bare understreke, jeg er ingen skuespiller. Mitt yrke er å være løgner. Uansett, det er en stund siden, og kanskje det er på tide, sa Depp.

De frammøtte møtte kommentaren med latter, men ikke alle synes han uttalelser var like morsomme.

Dårlig timing

På Twitter er det mange som peker på at uttalelsene hans kommer på et svært uheldig tidspunkt.

Det er nemlig ikke gått mer enn en drøy uke siden den republikanske kongressmannen Steve Scalise ble skutt James T. Hodgkinson under en baseballtrening. Hodgkinson, som selv ble drept, støttet angivelig Bernie Sanders og hatet Donald Trump.

Scalise ble overlevde, men mottar fremdeles behandling på sykehus.

Så gjenstår det å se hva slags reaksjoner Depp får. Andre kjente fjes har allerede måttet ta konsekvensen av sine Trump-utspill.

Komiker beklaget

Komiker Kathy Griffins la i mai ut en video på Twitter der hun poserte med det som så ut til å være president Trumps avkuttede hode, uten å fortrekke en mine.

«Bildeteksten her er 'blod kom ut av øynene hans, blod kom ut av hans...wherever'», skrev Griffins på Twitter, med klar referanse til Trumps feide med TV-reporteren Megyn Kelly.

Men angeren kom fort for Griffins. Hun slettet videoen og publiserte en beklagelse.

- Jeg beklager. Jeg har akkurat sett tilbakemeldingen på bildene. Jeg er en komiker, jeg tråkker over streken. Jeg flyttet streken og så tråkket jeg over den. Jeg gikk altfor langt, sier Griffin.

Twitter-stuntet, som blant annet ble kritisert kraftig av Bill Clintons datter Chelsea, førte til at Griffins ikke lenger får lede CNNs nyttårsaften-feiring.