Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Johnny Depp tilbake til eventyrland

Dermed kan «norske» Pirates of the Caribbean bli enda mer forsinket.

(Dagbladet): I likhet med Mia Wasikowska har Johnny Depp takket ja til en rolle i en ny «Alice in Wonderland»-film.

Han skal gjenta sin rolle som hattemaker fra den Tim Burton-regisserte 2010-filmatiseringa av Lewis Carrolls klassiske barnebok, skriver Hollywood Reporter.

Siden den fargerike originalen regnes som en forholdsvis vellykket visuell kakefest av en film, og til og med vant Oscar for kostymer, design og effekter, hvorfor vri dette til noe negativt?

Fordi det øker muligheten for at Espen Sandberg og Joachim Rønnings allerede utsatte «Pirates of the Caribbean» blir enda mer forsinket.

De norske stjerneregissørene fikk den ettertraktede jobben med å regissere den femte filmen i piratserien etter å ha vist seg sjødyktige med et - i amerikansk målestokk - nøkternt budsjett på «Kon-Tiki».

Sandberg og Rønning, som hoppet av den lenge bebudede filmatiseringen av Lars Saabye Christensen-filmen «Beatles» på grunn av sin  Hollywood-karriere, har lovet dessuten Odd-Magnus Williamson en birolle i filmen etter at de vant «Folkets Amanda»-prisen i Haugesund i sommer.

Kort tid etter ble det imidlertid klart at filmen, som først hadde planlagt premiere sommeren 2015, ble utsatt på ubestemt tid fordi produsentene i Disney ikke var fornøyde med manuset.

Siden oppfølgeren til «Alice in Wonderland» er plottet med en 2016-premiere, og det er utenkelig å lage «Pirates of the Caribbean» uten Depp i sin ikoniske rolle som Jack Sparrow, tyder mye på at nordmennene ikke kan sjøsette filmen med det første.

Som nettmagasinet The Playlist skriver: De kan antakelig bare se seg om etter noe annet å gjøre.

Slik som den bebudede filmen om den franske mesterskurken Arsene Lupin, kanskje - eller regissørenes gamle drøm om et storslagent vikingepos?

MER FORSINKA: Alice-nyhetene er trolig dårlige nyheter for Joachim Rønning og Espen Sandberg. Foto: NTB SCANPIX/AFP
MER FORSINKA: Alice-nyhetene er trolig dårlige nyheter for Joachim Rønning og Espen Sandberg. Foto: NTB SCANPIX/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media